+1 bodů
159 zobrazení
v kategorii Tato poradna

Ahoj,
je mi 11, v březnu mi bude 12. Už od mala jsem jedináček (to je snad jasné) a strašně toužím po tom, mít mladšího sourozence. A´t už sestřičku, nebo bratříčka. Moji rodiče (já vím, zní to trapně) prostě nemají "čas" mi "udělat" sourozence :D.
Já nevím jak je mám dostat dohromady, oni se mě ptali, já jsem se styděla, tak jsem řekla že nevím, jestli chci nebo ne, ale prosit se je o to mi přijde dost trapné. Já nevím zase nechci mít mladšího o 14 let, maximálně o 12, abych s ním měla nějaký kontakt.
Vůbec nevím jak to udělat aby se měli "radši" :D a přitom jim neříkat že chci brášku nebo ségru. Jestli na to existuje nějaký fígl. Já vím - je to na nich ale oni - zní to blbě- nemají ani společnou ložnici :D

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ono to není jen "udělat" miminko, ale taky se o něj starat a přizpůsobit tomu chod celé domácnosti. Možná by se ti pak nelíbilo, že přijdeš o výsady, které dneska máš a už by se to nedalo vrátit zpět. Do života rodičů zasahovat nemůžeš, je to jejich rozhodnutí a jistě k tomu mají svoje důvody, které bys nejspíš ještě nechápala. Sourozence mladšího maximálně o 12 let už stejně nestihnou, tak vlastně není co řešit :)



0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Ahoj prazvlastni nicku ....8-)
Ne zadny figl neni ...podivej my nevime uplne presne jak se veci maji ..ale pokud chces sourozence nemelo by ti byt trapne se se o tom rodicum zminit ..avsak je tady strasna spousta "ale" ...Az budes starsi pochopis ..ze vztahy jsou proste moc komplikovane rodice nijak nedonutis aby se k sobe "aby jim to mezi sebou klapalo" to proste nejde ..
k poceti dite neni u soudnych lidi vychozi faktor laska ...ale je mnoho okolnosti nad kterymi je treba se zamyslet ...jen namatkou ..je v rodine vhodne prostredi pro zplozeni dalsiho ditete ..( dokaze rodina financne zabezpecit dalsiho potomka? Nejsou na vine zdravotni duvody atd je opravdu vztah trvaly atd ....ono toho je strasna spousta co si promyslet pred tim ..nez clovek se da do poceti ditete ....nechej to na rodicich nemusis se stydet s nimi o tom mluvit jsi jejich dite ..
Pises 12.let a kontakt ...12.let je opravdu dost vekky rozdil ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů

Já vím, jedna moje kámoška má o 12 let mladšího bráchu a jsou v pohodě, ona mu pomáhá a vůbec se nehádají!

+2

Krazyrayray, píšeš že tvoje kamarádka se o brášku stará, pomáhá mu, ale je jí jen 12 let. Co myslíš že bude až jí bude 15 let? Nebude už mít docela jiné zájmy než pečovat o bratříčka? Obávám se že ano. Nech to na rodičích, ty dvě odpovědi které jsou výše, jsou obě správné :)
Myslím že sourozence sis měla přát nejpozději tak před 6 lety :)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Jsi mladicka za par let prijdou kluci skola jine zajmy ...mit sourozence z vychazet snim je moc fajn ..ale nemusi to byt takove jak jsi si to vysnila ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Nenalezena žádná související témata

...