0 bodů
136 zobrazení
v kategorii Ostatní

Dobrý den,

ani nevím, jestli je dobrý nápad to sem psát, ale rozhodl jsem se, že to někde zkusím a platit se mi za to psychologům opravdu nechce, třeba by se tady našla nějaká rada, která by mi pomohla, jestli se teda najde někdo, kdo to vůbec celé přečte a ještě lépe někdo, kdo to má stejně, nebo aspoň podobně.

V poslední době (cca rok) mám jemně řečeno "bordel v hlavě", nevím, jestli se to dá nějak "odborně nazvat".

Doslova jsou mi ukradeni ostatní kolem mě, většina lidí mi i dost vadí, nezajímají mě cizí problémy (taky svoje až na tento nikomu nesděluju). Nejezdím hromadnou dopravou, abych se vyhnul lidem. Jsem studentem a několikrát jsem musel například odejít z přednášky, protože mi vadilo i jenom to, že okolo mě sedí dalších 80 lidí a mluví o zbytečnostech. Téměř s nikým nekomunikuju. Například před přednáškou jdu schválně o patro níže, kde je většinou jenom pár cizích lidí, co si mě ani nevšimnou (když se zadaří, není tam vůbec nikdo), sednu si do křesla, kde vyčkám do začátku předníšky a jsem rád. Ovšem problém nastává ve chvíli, kdy stejný nápad dostane někdo ze skupiny, přisedne si a má potřebu se mnou komunikovat, což mi většinou dělá opravdu velký problém, ale nevím, jak se slušně vykroutit a beze slova se zvednout a odejít je nevychované. Nechci být na ostatní nepříjemný, nebo je ignorovat, rád bych poznal nové přátele, ale i když si ráno řeknu, že dneska to bude v pohodě, když dojde na věc a sem mezi lidma, jsem zase na začátku.

Další věc je "žádný cíl". Poslední dobou mi přijde, že prostě nemám nic, co by mě hnalo dopředu, vyjma dokončení školy, která je ale z 80% peklo, protože v ní přicházím do kontaktu s lidmi, od cizích ve výtahu, nebo schodišti, po známé ze skupiny. Jdu ze školy a jen koukám, jak se ostatní baví, co bude po škole, že chtějí pracovat tam a tam. Já nemám nic, nevím co s životem, co mě čeká dál, ...

Je toho víc, ale byl by to nejspíše rekordní příspěvek, co se rozsahu týče. Snad se najde někdo s obdobným problémem, nebo ještě lépe nějakou radou, těm, co si to přečtou, i kdyby nereagovali děkuji aspoň za to.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Petre ahoj ....
Tyhle stavy mivame kazdy sice nejsou stabilni ...ale mame je pises ze to trva rok a k psychologovi se ti nechce ...ale k doktorovi by jsi s tim mel zajit tak jako tak ...nejdrive vyzkousej si najit nejaky cil ....nebo nejakej konicek.. kde nebudou muset byt u toho lidi ...zacni treba behat ..pokud nejsi atleticky typ a spotu neholdujes ..tak co ja vim zacni fotografovat atd.
Proste se nejak zamestnej mimo skolu ....pokud jde o to jak odejit slusne z neci spolecnosti :D zvedni telefon a jdi si zavolat ..:D zmizis z dosahu lidi a nikoho ani nenapadne..ze na nej nemas naladu a ze se s nim proste bavit nechces ..:D
Dale opravdu pouvazuj nad navstevou lekare ...a zacni zobat antidepresiva pokud to nepujde jinak ...mas veliky problem pokud to trva rok a tebe to trapi ...neni normalni ze clovek ktery drive vychazel z lidmi se jim najednou strani ...
Pokud jsi takovy byl odjakziva a az ted ti doslo ze jsi vlastne sam... tak se na to vykasli ...nehledej problemy tam kde nejsou mame individualni cestu zivotem nekdo je rad ve spolecnosti nekomu vyhovuje samota ...
Na tvuj problem nebude asi zadny zaruceny lek ...ja to resim tak ze cestuji ..:D kdyz mam vseho dost a uz mne to unavuje ..prace, lide kolem, atd proste sbalim bagl a odjedu nekam dale ....poznam nove lidi, najdu novou praci ...:D
To ze tvi znami maji ve vsem jasno haha ..no reci se vedou a voda tece nic moc neplanuj vyhnes se zklamani ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


0 bodů

Ahoj, Peter
Veľa ti povedal už ellcupakabra, nebudem teda opakovať jeho slová.
Teraz ti dávam aspoň jeden cieľ. Píšem po slovensky a tvojou úlohou bude, preložiť si to do češtiny.
Tvoj problém bude zjavne v inom pohľade na život a jeho problémy, než majú tvoji spolužiaci. K tomu ešte neochota komunikovať, vyjadrovať sa predsa vieš, myšlienky vieš podať, takže nejde o neschopnosť komunikácie. Nikto z nás nechce aby si viedol prázdne reči o ničom, tých je dosť v mnohých filmoch. Určite máš nejaké záujmy, venuj sa im, ale uvedom si, že bez výmeny informácií s inými, ďaleko nezájdeš.
Dvihni si sebadôveru, tvojim prvoradým cieľom musí byť úspešne ukončenie školy a získanie znalostí potrebných pre ďalší život, cez ktorý sa budeš neskôr prebíjať vlastným úsilím.
Uvedom si, nikdy nie si sám, aj keď si to možno myslíš. Vždy nájdeš rameno, o ktoré sa môžeš oprieť... vždy nájdeš rameno, ktoré môžeš podoprieť.

Nakoniec ak už nebudeš vedieť ako ďalej, vždy máš možnosť vytočiť, vyťukať, číslo Linky dôvery.
PS.
Dávam ti ešte jeden návrh, jeden cieľ: pomáhať tejto stránke svojimi príspevkami, odpoveďami, radami... Dôležité je nájsť si cieľ a cestu k jeho dosiahnutiu.

Cieľ č.1 - ...a teraz sa pusti do prekladu, aby si pochopil naše, ellove i moje, rady

0 bodů

Petře, jestli jsi samotář, tak to vůbec neřeš. Nemá smysl násilím se nutit do společnosti jen proto, že to tak dělají ostatní. Není přece nutné chovat se jako ovce ve stádu. Ber to že jsi jiný a zřejmě právě tak ti to vyhovuje. Takových je nás víc, nevidím v tom problém a mne samotnou to nijak netrápí, naopak. To není žádná nemoc, jen trochu odlišná povaha. Každý nemá potřebu poslouchat řeči které ho nezajímají a být středem pozornosti.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 520 zobrazení
+2 bodů
0 odpovědí 209 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 335 zobrazení
+3 bodů
10 odpovědí 647 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 243 zobrazení
...