0 bodů
107 zobrazení
v kategorii Právo a zákony
Jedna známá je často svědkyní vykládání stavebního odpadu z nějakého firemního auta ve své ulici do popelnic zdejších obyvatel,kteří si za popelnice řádně platí.Opsala si údajně spz vozidla a obrátila se na obecní úřad.Tam jí bylo sděleno že to není v jejich kompetenci.Má tedy volat Městskou policii?Budou to nějak řešit?Díky.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů

Najjednoduchšie riešenie je uzavrieť prístup k popolniciam nepovolaným osobám ohradením priestoru (v spolupráci s Mestským úradom a likvidátorom odpadu). Je to síce jednorázovo finančná položka, ktorú treba na to vyčleniť, ale na druhej strane ušetríte za odvoz odpadu (nebude ho toľko) a čistotu stojánky popolníc (ušetríte za pokuty od Mestskej polície), za ktorú zodpovedáte vy.

Na nezákonnú skládku, ktorou je aj tento spôsob likvidovania staveného odpadu dotyčnou firmou podajte trestné oznámenie na Mestskú políciu (alebo štátnu políciu). Ide o porušenie ´Zákona o odpade´ o likvidovaní staveného odpadu. Na likvidáciu stavebného odpadu sú určené zvláštne skládky (za úplatu), o ich umiestnení sa môžte informovať na Obecnom úrade



0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)
Co je to za stavební odpad a jaké jsou to popelnice. I u nás si lidé pletou svoje (placené) popelnice a barevné plastové na tříděný odpad. Několikrát se mi stalo, že jsem jel autem k "barevným" popelnicím, které jsou ve vedlejší ulici a už na mě řval neurotický všepozorující důchodce z okna, že je to jeho popelnice. Tady je třeba rozlišovat, zda se skutečně jedná o ty placené nebo ne. Pokud se jedná o stavební suť, ta ta rozhodně do popelnic nepatří a jelikož se jedná (podle vašeho tvrzení) o firmu, tak ta by si měla svůj odpad likvidivat na své náklady a ne ho dávat do "občanských" sběrných nádob. Obávám se ale, že Městaská Policie to nebude chtít řešit, protože ta řeší přednostně parkování a rychlosti v místech, kde mají radary. Jinak je Městská Policie na nic.


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 112 zobrazení
0 bodů
1 reakce 131 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 96 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 320 zobrazení
+1 bodů
0 odpovědí 243 zobrazení
30.7.2015 v kategorii Multimédia a hry BEST MUNECRUFT PLOUR
0 bodů
1 reakce 465 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 206 zobrazení
...