+3 bodů
165 zobrazení
v kategorii Tato poradna
Prosím o radu. Mám asi rok MovieMaker 2012, zpracovávané kratší filmy z HD kamery zatím bez problému. Nyní se mi vyskytl tento problém:

Zpracoval jsem film z kamery a dal jsem ho uložit ve vysokém rozlišení, tak jako dřív v nabídnutém formátu "Videosoubor MPEG-4/H.264". Film je uložen ve formátu .mp4, soubor byl zkomprimován z asi 5,3 G na velikost 4,5 G. Při pokusu o jeho přehrání mi WMPlayer hlásí, že nemůže soubor přehrát, že pravděpodobně nepodporuje tento typ souboru nebo kodek, který byl použit ke komprimaci souboru.

Přitom starší uložené filmy přehrává normálně. Normálně přehrává i nově vytvořené zkušební filmy, které jsem zpracoval jen z části původně použitých souborů, kdy výsledný film má velikost méně než 1 G.

Už jsem přeinstaloval MovieMaker, WMPlayer mám aktualizován, ale problém přetrvává. Je možné, že by v MovieMaker nešlo zpracovávat takto velké soubory? Jsem počítačový laik a tak jsem z toho dost vedle. Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů

Nepíšete Operačný systém. Pokiaľ máte windows XP, ten nepodporuje pre MM2012 formát mpeg4, od Windows 7 a novších by to malo fungovať.

Skúste miesto WMP, ktorý občas nemá potrebné kodeky, použiť niektorý z voľne dostupných videoprehliadačov. Napríklad  VLC media player http://www.videolan.org/vlc/ , prípadne KMPlayer , prípadne iný na adrese www.Slunecnice.cz

Mám W7. Dosud mi to normálně fungovalo. Překvapuje mne, že částečný záznam z kamery, zpracovaný v MM2012, WMPlayer normálně přehraje, ale když tím samým způsobem zpracuji tentýž, ale celý záznam, tak WMPlayer nahlásí, že soubor nemůže přehrát. Typ výsledného souboru je stejný, rozdíl je jen v jeho velikosti. Zkusil jsem i VLC MP a výsledek je stejný, tedy zkrácený soubor přehraje, celý uložený film jen opakovaně načítá. Film se nenačte ani v TV, ta rovněž hlásí neznámý soubor. Předchozí zpracované filmy v ní normálně přehrávám. Dělá to na mě dojem, že chyba je v MM2012, jen nevím jaká a kde. Už jsem původní program odinstaloval, stáhl jsem si ho opět přímo ze stránek Mikrosoftu, po jeho nainstalování jsem opět film zpracoval a je to to samé.
Rozdeľte film na 2 menšie časti, zjavne software, alebo nedostatočné hardware, (môže byť malá operačná pamäť) nedokáže spracovať veľký súbor, pričom práve hlavička s potrebnými údajmi sa nahrá neúplná. Tiež sa mi to pri niektorých počítačoch stávalo, nielen u WMPlayeru




Související témata

0 bodů
2 odpovědí 311 zobrazení
6.7.2014 v kategorii Tato poradna inka Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
2 odpovědí 235 zobrazení
0 bodů
1 reakce 323 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 274 zobrazení
0 bodů
1 reakce 115 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 222 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 155 zobrazení
0 bodů
1 reakce 130 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 590 zobrazení
...