0 bodů
196 zobrazení
v kategorii Počítače, internet ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Snazim se najit, co lidi trapi pri praci s pocitacem, co jim brani se zlepsit, v jakych oblastech by se chteli zlepsit a jaka metoda by jim nejvice vyhovovala. Pokud budete mit k tematu co dodat, budu rad za kazdy podnet.

1) Citite-li, ze s pocitacem neumite dle svych predstav, co presne vas pri praci na pocitaci trapi/omezuje (napr. neumim si najit relevantni informace na webu; nebo formatovani ve wordu me privadi k silenstvi atp.)?
Ceho se pri praci s pocitacem obavate (napr. vyskoci na me nejake okno, kde se musim rozhodnout, a ja nebudu vedet jak; nebo ze zbytecne stravim hodinu formatovanim dokumentu ve wordu)?

2) Co byste chteli umet na pocitaci, abyste meli ze sebe dobry pocit (napr. pouzivat vzorecky v excelu; nebo vytvaret videa pro muj Youtube kanal)? Mate nejakou metu, kam byste se chteli dostat?

3) Co vas v minulosti (ci soucasnosti) odradilo od zlepseni se pri praci s pocitacem (napr. neznam zaklady fungovani pocitace; nebo nejsem technicky typ, tak jsem se ani nesnazil se zlepsit)?
Citite nejaky vnitrni strach nebo pochybnosti (napr. bojim se, abych neco nerozbil; nebo pocitace jsou slozite)?
Pokud jste zkouseli nejake metodictejsi vzdelavani, tak v cem byste rekli, ze vzdelavani nesplnilo svuj ucel, tj. nedostalo vas tam, kam byste chteli (napr. vzdelavani ode me ocekavalo zakladni znalosti, ktere zatim nemam; nebo materialy byly prilis povrchni)?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
Tvrďák Host (9 bodů)

Já bych uvítal nějaký video návod pro začátečníky. Když se bude chtít naučit na PC starší člověk tak aby někdo udělal třeba 10 videí s komentářem. Příklad
video 1 - popis klávesnice
video 2 - užitečné programy
video 3 - jak hledat na internetu
video 4 - důležité web stránky
atd...
atd...
To si myslím že by mělo úspěch.

ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Diky za reakci. Rozumim-li tomu spravne, tak bys ocenil nejaky video kurz, ktery by pokryl zaklady pocitace a prace s nim, tzn. vysvetleni pojmu, souvislosti a nasledna demonstrace ruznych ukonu, ktere by sis mohl sam vyzkouset a na jejich zaklade potom zkouset dalsi ukony a ucit se sam?
Zkousels nejakej takovej kurz najit? Pokud ano, tak na jake jsi narazil? Pokud ne, tak proc?

Tvrďák Host (9 bodů)

Zatím jsem videonávod nenašel. Co by kompletně uvedl do světa počítače a vše podrobně vysvětlil.



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

já bych osobně potřeboval zdokonalit ve všem

ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Muzes to prosim trosku rozvest - co pro tebe znamena ve vsem? Pripadne zkusit odpovedet na navodne otazky, at dokazu pochopit, co te trapi a jak ti pomoci?

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Je toho tolik co neznám, že už to v tomto životě nedoženu, tak se aspoň snažím řešit problémy případ od případu a zatím celkem s úspěchem. Nejprve hledám na netu v různých poradnách, pak se i sama ptám a něco se dozvím od kamarádů. Většinou se dozvím několik možností a zkouším tak dlouho, až se problém podaří vyřešit. Podotýkám, že jsem seniorka, samouk, ale snaživý (swear)

mowla Domácí (2.9k bodů)

(thankyou)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jj, srandičky ze starý babičky...(girlcrazy)

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Jééé, to je krásná otázka. Děkuji za ni. (airkiss) Já jsem, jako většina dříve narozených žen, velmi slabý uživatel. Smířila jsem se s tím, že ajťák ze mně nikdy nebude. Kapku umím internet, ale počítač, to je pro mě veliká neznámá. A to hlavně proto, že vůbec nerozumím, o čem je řeč. Já bych potřebovala za každým odborným výrazem, třeba v závorce, české slovo. Když mám nějaký problém a snažím se ho napravit, hodně lidí dobře poradí. Poradí, ale já jim vůbec nerozumím. Např. Zkus to otevřít v jiném prohlížeči. Já bych potřebovala úplně nejjednodužší vysvětlení. Třeba, když mi něco blbne po vyčištění nebo po mylném stisku kláves, Bod obnovy-tento počítač-všechny programy-úříslušenství-systémové nástroje-obnovení systému.Doslova jako pro zvláštní školu. (sorry2) To, co je pro někoho naprosto jasné, tam já si připadám jako eskymák ve španělské vesnici. (dash1)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 214 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 176 zobrazení
31.1.2015 v kategorii Počítače, internet Honza
...