+3 bodů
274 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče
Upraveno

Zdravím, koupil jsem dvě světla pod kuchyňskou linku a chtěl bych je propojit. Výrobcem přikládaný propojovací kabel však měří cca 20 cm, což je k ničemu, když potřebuju světla umístit od sebe alespoň na dva metry.

Můžete mi poradit, jak se tento kabel nazývá a popřípadě, kde ho koupit? V kamenných obchodech mi nebyli schopni poradit a v eshopech jsem nic takového neviděl (možná jsem přehlédnul - proto chci znát název). Děkuji za odpovědi. Ruda

http://rudykri.rajce.idnes.cz/kabel#IMG006.jpg

 

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
dábel Registrovaný (297 bodů)

tam de o to co je to za světla-led,halogen,či žárovka ? většinou ale k propojení stačí obyčejná dvoulinka o prúměru drátu 0,75,pokud bys měl ty světla kovový a v bytě už elektriku napojenou přez chránič tak kup trojlinku téhož průměru
já dával k sobě diodový světla pod linku a dával sem
http://www.gme.cz/kabel-cyly-2x0-5-bily-h03vv-f-p653-035
tady ta 0,75ka
http://www.gme.cz/kabel-cyly-2x0-75-bily-h03vvh2-f-p680-027
kabel koupíš v obchodě s elektromateriálem

Jedná se o světlo pod kuchyňskou linku. Koupil jsem dvě, přičemž jedno zapojím normálně do sítě a z tohoto zapojeného povedu kabel (ten typ, který je na fotce, ovšem delší než dvacet centimetrů) do druhého světla na druhé straně kuchyňské linky, abych nemusel to druhé světlo zapojovat do zásuvky samostatně. Zkoušel jsem to a funguje to. Propojením ušetřím jednu zásuvku připravenou na mixér apod. (rozdvojku tam dávat nechci, nevypadá to dobře).



0 bodů

Podľa vášho popisu nemáte elektrikárske znalosti.
Doporučujem,abymontáž a zapojenie svietidiel urobil odborník

potom budete kľudnejšie spať, ak budete mať elektriku v poriadku a nebude vám hroziť úraz, alebo požiar z nekvalitnej práce!

Do světel jsem vůbec nerýpal, nerozebíral jsem je. Pouze jsem je přišrouboval pod linku kam jsem chtěl, jedno z nich strčil do zásuvky a propojil kabelem. http://www.nbb.cz/2-polovy-propojovaci-kabel-ip67-3m-d8680 Ty světla byly udělané tak, že jedno bylo zapojeno v zásuvce a druhé se z toho prvního napájelo tím kabelem. šetřil jednu zásuvku.

potom je to v poriadku, uvedené pripojenie je urobené pre laikov.
Podľa ďablovho návrhu by to musel robiť odborník



Související témata

+3 bodů
1 reakce 137 zobrazení
0 bodů
1 reakce 4.6k zobrazení
+3 bodů
5 odpovědí 299 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 9.2k zobrazení
+1 bodů
1 reakce 144 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 347 zobrazení
...