+3 bodů
314 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo
Při jaké teplotě se má podávat bílé víno?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Sekty, Champagne a vína s vysokým zbytkovým cukrem jako jsou bobulové výběry, vína ledová a slámová podáváme velmi dobře vychlazená a to při teplotě 6 - 8°C. Převážná většina bílých vín, vína růžová, italské Lambrusco a Fino Sherry mají být podávána studená, ale ne přechlazená, tedy mezi 9 a 11°C. Lehká červená vína, u kterých převládá ovocitý charakter (typické je víno z oblasti Beaujolais a Loiry, ale i převážná většina červených vín místní provenience) se ocení při teplotě 12-13°C, portské a Madeira o stupínek výše při 14°C.





Související témata

0 bodů
1 reakce 91 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 93 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 68 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 620 zobrazení
1.10.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Nýč Pavel
+3 bodů
1 reakce 211 zobrazení
27.9.2015 v kategorii Ostatní Radim
+3 bodů
2 odpovědí 288 zobrazení
16.9.2015 v kategorii Ostatní Linhart Matěj
0 bodů
1 reakce 223 zobrazení
0 bodů
1 reakce 149 zobrazení
...