+3 bodů
1.3k zobrazení
v kategorii Dům a byt
Zdravím, dělám teď rozsáhlou rekonstrukci bytu, snižuji v celém bytě strop, z důvodu rozvodu elektřiny a celkového snížení stropu z důvodu jeho výšky, chtěl bych se zeptat na radu, strop je ještě rákosový, jakým způsobem a kam přesně upevnit příčníky, aby mi strop nespadl. Děkuji

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

U sádrokartonu s tím neni problém. Obvod se přichytí do stěn a příčníky se přichytí pomocí kotev přímo do toho rákosového stropu. Pod rákosem je ještě dřevo a to ten sádrokaton bez problémů udrží.

Já právě mám obavy o to, aby to ty prkna pod rákosovým roštem unesly, aby se mi to třeba po půl roce nespadlo, jestli by třeba nebylo lepší to spíš uchytit do trámů ?

Bred Domácí (4.3k bodů)

Záleží na tom, jak je strp pevný, Když tak to nějak vyzkoušej. Myslím, že tvé obavy jsou zbytečné. V každém případě, pokud by se ti ukotvení povedlo do trámů, tak to bude jistější. Zjistit však kde přesně trámy jsou by znamenalo demontovat celý původní strop. I to je řešení.

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

To je blbost ne proc demolovat cely puvodni strop ?... postaci jen vrtacka a vrtak pak v pohode zjistis kde jsou tramy ...:D Btw .. tramy se davaji az na nekolik vyjimek stejne daleko od sebe takze najde-li dva tak ma celkemk predstavu kde jsou dalsi ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Neni v tom zadny problem sadrokarton se uchycuje na vice mistech a profily take, takze strop ro udrzi v pohode zadnej stres ....(nod)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 270 zobrazení
14.1.2015 v kategorii Dům a byt Petr Leberzahn
+3 bodů
1 reakce 207 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 253 zobrazení
0 bodů
1 reakce 422 zobrazení
0 bodů
1 reakce 194 zobrazení
15.8.2018 v kategorii Dům a byt Proud Michal
0 bodů
2 odpovědí 511 zobrazení
0 bodů
1 reakce 165 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 466 zobrazení
4.12.2016 v kategorii Dům a byt Honza
...