0 bodů
158 zobrazení
v kategorii Zvířata
Dobrý den, pracuji v mateřské škole. Zjistily jsme, že nám pískoviště obsadila včela pískorybka. V pískovišti je mnoho otvorů do kterých včely zalézají a neustála nad ním poletují. Poraďte prosím co s nimi. Za normálních okolností by mi včely nevadily, ale pískoviště v MŠ neni pro včely vhodné.

Díky s pozdravem Smítka B.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
V takovémto případě bych použil zřejmě nějaký chemický prostředek ve spreji. Je jich na trhu několik.  Problémem asi bude, že nebude jediná. Většinou se jich vyskytuje několik na stejném místě.  Také by zřejmě bylo možné vyřešit problém nějakým vyvíječem páry a pískoviště propařit. Propaření by bylo v hodné dělat za tmy.

Přeji mnoho úspěchů v likvidaci


0 bodů
Chemické prostředky bych raději v dětském pískovišti nepoužívala. Pracnější, zato účinný způsob je, překopat ho celé do hloubky nejméně 20 cm a na jeden den překrýt igelitovou plachtou. Tím zničíte i jejich chovné buňky.

Další možnost je, objednat firmu na výměnu písku za nový.
0 bodů
Dobrý den, děkuji za odpovědi, jelikož jsou pískoviště dvě a obě maji rozměry 4x8 m, byl zavolán deratizer a ten obě jískoviště vystříkal nějakým přípravkem. Skoro všechny včely vyhubil a zbytek jsem dorzil ručně. Pískoviště se něchá odvětrat, trochu proleje dezinfekcí, a přerýpe. S pozdravem B. Smítka


Související témata

0 bodů
1 reakce 394 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 238 zobrazení
29.5.2014 v kategorii Zvířata Larejš
+2 bodů
2 odpovědí 149 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 151 zobrazení
15.8.2015 v kategorii Finance podnikání Olga555
...