0 bodů
313 zobrazení
v kategorii Kutilství, návody
POkud je malba sytou barvou, je třeba před další výmalbou škrábat? Neloupe se. Pokud se oškrábe, je třeba pak stěnu nějak vyspravit? A jak odstranit mastnou skvrnu za zdi? Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)
Sytá barva se hůře překrývá. Záleží také na tom, co je to za barvu. Pokud je to běžná malířská, neni třeba škrabat. Pokud je tam již více vrstev, doporučuji oškrabat. Pokud budeš překrývat ten sytý nátěr, doporučuji první vrstvu podstatně řidší./počítej s tím, že budeš barvu nanášet 2x-3x/  Platí to v podstatě pro každé malování. Nejlepe oškrábeš, když zeď pořádně namočíš vodou. Chce to několikrát za sebou štětkou, aby malba prosákla a potom seškrábat malířskou ,pružnou špachtlí. Pokud je třeba stěny vyspravit, tak větší díry zakrýt sádrou, pro menší nerovnosti se prodává malířský tmel, nebo lze použít finální pastu na sádrokartony. Po zaschnutí přebrousit a můžeš malovat.

    Mastnou skvrnu umyj vodou se saponátem, potom několikrát čistou vodou. Pokud je to hluboce vsáklé, tak by bylo vhodné oškrábat.

Pro nanášení barvy i namáčení a umývání doporučuji vždy malířskou štětku, ne váleček. ****** lépe zapraví barvu do stěny, m=ně se loupe a malba déle vydrží.




Nenalezena žádná související témata

...