0 bodů
225 zobrazení
v kategorii Zvířata

K čemu slouží čipování psů? Aby se dal vystopovat když se stratí?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Čip slouží k identifikaci daného jedince, aby nemohlo dojít k jeho záměně a samozřejmě i k identifikaci. Je to v podstatě náhrada za tetování čistokrevných psů. U většiny plemen se dělá jak tetování tak se čipuje.
Pokud má pes čip, tak ho nelze pomocí čipu vyhledat, ale když se najde, tak lze podle čipu určit komu patří.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Čip je ´čitelný´ jen z bezprostřední blízkosti, nemá napájení.
Pokud chceš vyhledávat zaběhlého psa, pořiď mu třeba obojek s GPS ( http://www.canicom.cz/gps-pro-psy/gps-obojky-geodog/ ).

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já jsem podepsala protest proti čipování psů, které je v našem městě povinné. A to z těch důvodů: 1. Není jeden, centrální registr. 2. Zas a opět někde nechávám svá data. 3. Čipů je několik. Některé nedokáže policejní čtečka přečíst. (devil) Takže, když mi například někdo ukradne očipovaného psa a pustí ho v jiném městě, policie třeba čip i přečte, ale nenajde mě. Nebude obvolávat všechny registry. To se třeba stalo, když Marta Kubišová v televizi nabízela parádního kocoura s tím, že má čip, ale majitele nemohou dohledat. :^) Měl by být jeden registr, do kterého majitel nebo veterinář nahlásí číslo čipu. Když někdo zaběhlého psa najde, policie čip přečte, zavolá do registru a majitel je na světě. Ale takhle? Toto je jen kšeft pro výrobce čipů a čteček a pro veterináře, kteří čip zavádějí.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Naprosto souhlasím...
:o



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 245 zobrazení
...