0 bodů
267 zobrazení
v kategorii Ostatní

Přemýšlím jestli si ho mám udělat...

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

V dobách, kdy auto nalítalo cca 90-100tis.km ročně, se mi havarijní pojištění skutečně vyplatilo. V současnosti jsem zvolnila, takže mi stačí povinné ručení.



0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Podle mě pokud se nezmění pojišťovny, tedy pokud jim někdo nešlápne pořádně na krk, tak se snad vyplatí u auta do čtyř až pěti let stáří.
Já nepojišťuji a to dokonce ani novou motorku za statisíce. Nemám v plánu bourat.

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Havarijní pojištění se rozhodně vyplatí - pojišťovně...
:o
Majiteli auta jen tehdy, když bourá s vyšší škodou a z vlastní viny - každá pojistka má totiž i spoluúčast (resp. pojistka s nízkou spoluúčast je výrazně dražší). Případně pokud mu auto ukradne neznámý pachatel, poškodí živelná událost (kryje-li havárko i tato rizika).

0 bodů

Nejsem si jist jestli ti co tu už odpovedeli vůbec vědí co všechno havarijní pojištění obsahuje. Mám havarijní kde je všechno,včetně krádeže auta,poškození jak mnou tak neznámou osobou,vandalství,přírodním živlům atd atd. Spoluúčast mám 1.000 kč s tím,že při opravě auta mám nárok na bezplatný zapůjčení náhr.vozu po dobu opravy. Jde o Feldu,a už se mi to x krát vyplatilo. Jde o to,že havarijní oceníte až nastane nějaká událost.Tak záleži na Vás jestli chcete být v klidu nebo se strachovat a doufat že -vám-se nic nemůže stát..

mowla Domácí (2.9k bodů)

No - jezdím cca 30 let, havárko nemám cca 20 let.
Nebourám (resp. spoluzavinil jsem jednu nehodu - řetězovka, před cca 25 lety) - za dobu, kterou havárko neplatím, jsem ´ušetřil´ cca 60 % ceny ´auta´. Zhruba - co jsem zaplatil na pojistném jsem si při oné něhodě ´vybral´.
Za dobu, co havárko nemám, jsem neměl na autě žádnou škodu, kterou bych havarijní pojistkou mohl řešit.
:o
BTW - kolik % ceny tvého auta je roční cena toho pojištění?

0 bodů

zeptám se tě já : bydlíš ve městě ? Já jsem z Prahy a není půlroku aby mi to někdo nějakým způsobem nepoškodil před barákem třeba.Přijdu ráno k autu-roflákaný střešní okno nebo nevypáčil zámek dveří a nečmajznul zadní plato i s reprákama nebo nepoškrábal lak atd atd. Já sám jsem jednou zavinil škodu ,parkoval jsem kolmo k obrubníku a rup spojler(jinak nebourám). Jinak pokud bys počítal cenu auta versus náklady na havarijní,tak havarijní mám ročně 1/3 z ceny auta.Musíš ale počítat reál-to co jsem do toho vložil se mi rozhodně vrátilo.. A můžeš si zvolit jestli plnění chceš rozpočtem atd.A jak píšu-to havarijní člověk ocení až když..

mowla Domácí (2.9k bodů)

Bydlím ve městě - shodou okolností taky Praha...
Za posledních ´pár´ let mám poškozené zámky (neřeším, používám DO) - cena do 1.000,- /ks. Pak ulomený kryt víčka nádrže a zničené víčko - cena cca 300,-. Pak rozbité zadní světlo (plexi) - cena cca 600,-. Utržené, polámané... stěrače - sada, komplet, do 1.000,-...
Takže - z mého pohledu, bych pojištění platil zcela zbytečně - veškeré škody jsou nižší, než nejnižší možná spoluúčast (a při té nejnižší možné spoluúčasti by mne pojistka stála cca 10 tis. ročně - při maximálním bonusu - jak píšu, nebourám)...
:o
Takže - sice souhlasím s tím - ..."ocení, až"..., ale pořád tvrdím, že pojistka je výhodná především pro pojišťovnu (logicky - jinak by to pojištění nenabízela) a její pořízení (placení) si musí každý dobře rozmyslet sám.
:o
Jediné, co mám pojištěno nad rámec zakonného pojištění, je čelní sklo, za 500,- ročně.

0 bodů

no tak to jsi měl štěstí,mě už dvakrát vykradli během 2 let,vypáčili zámky,nabourali mi auto před barákem,poškodili lak a promáčkli plech atd atd. A co se týče té spoluúčasti,v mém případě je oněch 1.000 kč nutnost vzhledem k nízké zbytkové ceně auta a navíc- těch 1000 kč neplatím když to hodím na plnění "rozpočtem",jen v jednom případě ne,to když jsem přišel k autu dopoledne a koukám předek zbořenej od nějaký dobrý duše..No,prostě nemít to havarijní tak si rvu jenom pořád vlasy a jenom cáluju.Před Feldou jsem měl jiný a bez havarijního-díky nechci. Rozhodně tohle se vyplatí víc než garážový stání,a hlavně jsem v klidu .



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 156 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 186 zobrazení
+3 bodů
4 odpovědí 143 zobrazení
1.10.2015 v kategorii Ostatní Remenko
+3 bodů
1 reakce 92 zobrazení
30.9.2015 v kategorii Ostatní Beránková
+1 bodů
3 odpovědí 102 zobrazení
24.8.2015 v kategorii Ostatní JindraX
0 bodů
3 odpovědí 665 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 470 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 542 zobrazení
20.11.2014 v kategorii Ostatní monika kamenikova
0 bodů
1 reakce 271 zobrazení
0 bodů
1 reakce 217 zobrazení
...