0 bodů
218 zobrazení
v kategorii Společnost

Jsou to lidé bez práce?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno inka

Někdo příjde o všechno. Většina se k tomu bezdomovectví propije a někdo chce být bezdomovcem. http://virality.cz/nejspinavejsi-muz-evropy/ Všichni takové lidi litujeme, jen bychom si měli uvědomit, že bezdomovcem se člověk nestane z hodiny na hodinu, během jednoho dne. Pád začíná nějakým velmi špatným rozhodnutím a pak ten člověk vrší blbosti jednu na druhou do té doby, než dopadne na dno. Ale přitom ví, že dělá špatně. Ví bezpečně, že to musí špatně dopadnout. Kašle na rozumná řešení, na racionální rozhodnutí. A pak nese důsledky svých činů. Chtěl to tak, má to tak. Kdyby to nechtěl, změnil by to. Ale za všemi bezdomovci vykukuje ďábel, který se jmenuje Alkohol.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Jak dlouho si na tohle ten dotyčný "sbíral"? Nepovídej, že to byl hodný táta, milující, pracovitý manžel, kapku kutil a do rána byl na ulici. Ani omylem!



+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Každý z nás. I když mnozí jsou přesvědčeni, že jim se to stát nemůže, tak za určitých okolností to může postihnout každého.

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Kdokoli.
Klidně i člověk, který práci má.

0 bodů

Každý, kto akýmkoľvek spôsobom príde o možnosť bývania vo vlastnom, alebo legálne prenajatom ubytovaní (byte alebo dome). Ne je rozhodujúce, či pracuje, alebo nepracuje.
Problém s legálnym zamestnaním vzniká neprítomnosťou trvalého bydliska, prípadne trvalého bydliska (v inej obci) a dočasného legálneho užívania ubytovacej jednotky (izba, byt, dom) v relatívnej blizkosti zamestnania. Takýto uchadzač o prácu bez trvalého bydliska je vlastne všade so svojou žiadosťou o prácu odmietnutý.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

a potom že trvalé bydlisko netreba.

(smoking)

image

Treba trvalé bydlisko, papier a úradný šimeľ nepustí.
Kontajner sa nepovažuje za trvale, ale len za prechodné bydlisko.
Mnoho ľudí, trvalo obývajúcich nie rodinný dom, ale (podľa papierov) rekreačnú chatu a majú kontaktnú a poštovú adresu na miestny úrad, sú vlastne z pohľadu úradov bezdomovci.



Související témata

0 bodů
1 reakce 392 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 165 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 160 zobrazení
1.2.2016 v kategorii Společnost Vávra Petr
+3 bodů
2 odpovědí 920 zobrazení
31.1.2016 v kategorii Společnost rené22
0 bodů
1 reakce 206 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 566 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 129 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 588 zobrazení
1.7.2014 v kategorii Společnost Katka
0 bodů
3 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
1 reakce 575 zobrazení
...