0 bodů
309 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Co připravujete za pochoutky z vlašských ořechů? Do štrůdlu se taky můžou dát?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

To můžete dát do skoro každého koláče. U nás nejvíc děláme listové ořechové šátečky.

Listové těsto z Kauflandu rozválím a plním ořechovou náplní.
Náplň: udělám pudink z vody, do něj vmíchám nastrouhané ořechy a cukr.

je to rychlé a dobré.



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Ořechy se mohou dát do všech pečených buchet. Třeba tenhle, kterému říkáme "Šup s tím do trouby": V kastrůlku rozehřát: 1 hera, ne příliš plné 2 skleničky cukr, vanilkový cukr, 3 lžíce práškové kakao. Do mísy: 2 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do peč., 4 celá vejce, 2 lžíce vody, pořádnou hrst ořechů a polovinu z kastrůlku (ne příliš horké). Sešlehat, nalít na plech (buď vymazaný a vysypaný, nebo vyložený peč.papírem) Po upečení a mírném vychlazení, ale ještě vlažný, polít zbytkem z kastrůlku, který je asi třeba znovu mírně rozehřát. Povrch posypat ořechy nebo kokosovou moučkou. (nod) Sklenička cca 2 dcl. Ořechy nasypu do igelit.sáčku a válečkem na nudle potluču. Mám ráda větší kousky. Na posypání potluču více. Dobrou chuť (blush)

0 bodů
vlašské ořechy mám velice ráda a neumím si pečení bez nich představit.jsou výborným přídavkek do jablečných koláčů ,kde dodají nezaměnitelnou chuť,samozřejmě mleté,já ještě pro chuť přidám malinko rumu - nemusí být-,dále si dělám mňamku,že celá jádra vlašs.ořechů opeču na sucho lechce na pánvi,po vychladnutí dám do sklenice a zaleju lehce domácím medem taky s trochou rumu,má to lepší chuť,posypávám mletými švestkové,meruňkové a jiné knedlíky.Ořechy uchovávám po trošce v igelitových sáčcích v mrazničce,po vyndaní jsou vážně jao čerstvé ,dělám to léta....


Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 530 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 541 zobrazení
24.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo inka Pokročilý (1.2k bodů)
+3 bodů
1 reakce 308 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 570 zobrazení
21.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo Bohemica Registrovaný (256 bodů)
0 bodů
4 odpovědí 467 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 596 zobrazení
0 bodů
1 reakce 321 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 600 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 194 zobrazení
...