0 bodů
427 zobrazení
v kategorii Společnost

Je luxus sehnat dobře placenou práci, je luxus mít vlastní byt, je luxus kupovat kvalitní potraviny, je ......

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

8 reakce

+6 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Trochu bych to poopravila - můžu mít byt, nebo taky luxusní byt a to je dost rozdíl. O práci se nezmiňuji, protože už je to u mne jen vzpomínka, ale nikdy pro mne nebyl luxus si práci najít. Většina lidí se nemá špatně, ale když on "soused se má o něco lépe", tak nemůžou být spokojeni s tím co mají sami. ;(

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Soused se možná ani lépe nemá, ale nám se to zdá. Věčně slyšíme nářky na to, jakou má někdo smůlu, že se to může stát jen jemu, že si ani trpaslíka nemůže koupit, protože by mu určitě vyrostl. Závist má obrovské oči!

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já se pro jistotu v reálu spíš lidem vyhýbám a kocour nezávidí :)

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Já se lidem nevyhýbám, ráda si popovídám. Když jsem byla nemocná a mluvila jsem jen s rodinou, měla jsem pak problém dát dohromady větu. Mám lidi ráda, ráda s nimi mluvím a ráda poslouchám jejich historky. Někdy úplně neuvěřitelné. Jsem ráda mezi lidmi.



+5 bodů
Dero Registrovaný (53 bodů)

Samozřejmě že jo. A spousta lidí přesto nadává jak se má špatně. (nemyslím ty co se mají opravdu špatně)

+4 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Někdo ano, někdo ne. Každý má jinak nastavené hodnoty. Pro někoho je luxus mít střechu nad hlavou a pro někoho jsou všechny dostupné vymoženosti tohoto světa málo.

+4 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No to nevim...asi proto ze jsem ten "luxus" u pred lety opustil ...:D jen z doslechu vim... jakej tam mate "luxus" a pockej... az k vam dorazi Euro to bude teprve luxusni ....:D ono by neuskodilo jednou zacas zit asketicky ...aby si clovek uvedomil co to vlastne slovo luxus znamena a ze i malo muze byt za urcitych podminek luxus ........

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1

Souhlas, já to beru obecně a toho svého "luxusu" si dostatečně vážím :)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Jasme ....cloveku staci pomerne malo k zivotu ...ale je mnoho lidi co k nemu potrebuji ...az prilis coz je ve sve podstate horsi mez mit mene ....zrovna koukam ma prvni dil ...(husitu) mistr Jan Hus z roku 1955 ... vzdy to tak bude ti co si mysli ze potrebuji vic a chcou mit vic vetsinou nemaji charakter a urcite stradaji po jinych strankach ....za mne penize nejsou vse poklad je mit volnost pohybu ... rodinu at je i na tisice kilometru vzdalena vsichni ze jsou zdravi a mit pri sobe par dobrych pratel ...sice jsem ten cesky luxus opustil kvuli nedostatku "luxusu" ...ale nekdy.. clovek dojde k nazoru ze mit auta ...baraky ...a dalsi vymozenosti je k nicemu ..:D Me osobne staci bagl se kterym muzu odjet kam chci a kdy chci no k tomu je teda potreba mit trochu penez na uctu..to je pravda ...:D(facepalm)trochu vic :D coz je svym spusobem luxus ..ale penize si clovek muze vydelat ... cesky rucicky se ve svete neztrati ...jsou prece zlate :D ....

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
+3 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Řekla bych, že je luxus, když má člověk pár dobrých přátel a rodinu kolem sebe. Mám ráda lidi, ráda si s nimi povídám. Mám ráda lidi veselé a věřte, že ti, co mají hodně trablů za sebou, bývají optimističtější, alespoň já takové potkávám.

elis Registrovaný (157 bodů)
+2

Mamušo,moje řeč(clap)

+1 bodů
elis Registrovaný (157 bodů)

Vše je jen o práci.Pracuješ-li,máš se tak,jak si to zařídíš.Luxusně se určitě nemají důchodci,nebo lidé v předdůchodovém věku,protože ač chtějí makat,tak je nikdo nechce.Jsem moc ráda,když vidím mladé lidi s možností si žít tak,jak jsme my nemohli.Jsou-li šikovní a pracovití mohou poznat,jaké to je žít luxusně.:)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
+1

Já ale jsem v důchodu už 13. rok a rozhodně se mám lépe, než kdykoliv dříve :)

opicak Registrovaný (769 bodů)

Sůwo, to jsou slova mého dnes již nežijícího tatínka. Nikdy jsme se neměli tak dobře, jako po revoluci, říkal. Krátce po roce 89 šel do důchodu, ale pracoval částečně co mu zdraví dovolilo až do smrti, do 81 let.

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Barbakane, já ti na to odpovím, že si myslím, že lidi tady se mají báječně a skutečně žijí v luxusu. Ale je celonárodním sportem a zvykem neustále si stěžovat, neustále brblat a kňourat.
Vše co je navíc, nad základní životní potřeby, je luxus. Ať je to již jakákoliv střecha nad hlavou, ať jsou to ty tvoje oblíbené klobásky, auto, kolo, mobil, počítač....atd. vše je luxus, který někteří nemají.
Druhou otázkou je však, jak moc si za to kdo může sám.



Související témata

0 bodů
7 odpovědí 389 zobrazení
7.10.2014 v kategorii Společnost Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 237 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 219 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 245 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 154 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 186 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 125 zobrazení
27.11.2014 v kategorii Zdraví, krása Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 383 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 447 zobrazení
...