0 bodů
759 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Otec mne doma tyranizuje,týra mne jak psychicky tak fyzicky,už nevím co s tím,matka jen přihlíží a nehne ani prstem. Nedávno mne vyhodil z domu a nakonec po třech dnech co jsem nebyla doma,obrátil vše proti mě a mezitím zařídil to abych byla umístěna do diagnostického ůstavu,atd.. Nedělám nic špatného,jen mám pocit,že si na mě prostě otec léčí své komplexy a mne už to nebaví a nemám na to. Nedávno mi bylo řečeno,že je možnost,aby si mne někdo buď z mé rodiny a nebo někdo mi blízký vzal do své péče... Do děcáku apod. nechci,to bych nesnesla,proto chci vědět jestli cesta vede i jinam..Nevyznám se ohledně takovýchto věcí,proto se obracím na Vás,budu vděčná za jakoukoli smysluplnou odpověď.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Zavolej si zdarma na uvedenou linku a poraď se s odborníky.
http://www.linkabezpeci.cz/sluzby/chatuj-s-nami/
http://www.modralinka.cz/



+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

je rozdiel, čo považujete za blbosť vy a čo vaši rodičia.

je dobrou prípravou do života dodržiavať isté pravidlá - to budete musieť celý život.
začať môžete napr. dodržiavaním príchodov domov, tj. prísť včas.
v decáku získate ku svojim zlozvykom iba ďalšie, takže uvažujte nie iba o tom, čo chcete teraz, ale i o tom, čo chcete v budúcnosti.

(smoking)

image
0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Pokud budeš plnoletá a budeš se sama živit, můžeš odejít kamkoli. Pokud máš někoho z rodiny, kdo by se byl o tebe ochoten starat a nebyly by žádné problémy, tak by mohl požádat sociálku, se svolením rodičů, že se o tebe bude dočasně starat. Jinak budeš muset rodiče poslechnout. A pokud jak píšeš, že zařádili rodiče diagnostický ústav, tak s tebou musí být vážné výchovné problémy.

0 bodů

Je mi 16. Nevím jestli je vážnej výchovnej problém to,že přijdu o půl hodiny dýl domů. Neřeknu kdybych hulila,chlastala,fetovala a já nevim co. Ale to je vše kvuli naprostým blbostem. Proto to chci řešit takovouhle cestou. V tomhle případě nejsem ta špatná já,ale chyba je na jejich straně. Každopádně díky..

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

V 16 letech seš ještě nezletilá a rodiče za tebe mají zodpovědnost, proto je potřeba, aby věděli, kde se zdržuješ a co ve volném čase děláš, abys nedělala něco nezákonného. A nezlob se, být tři dny z domu pryč, to je velice na pováženou a nedivím se otci, že takto zasáhl. Buď se doma podřídíš rodičům a nemusíš do ústavu, nebo si budeš dělat, co chceš a skončíš v diagnosťáku, jiná cesta není.

0 bodů

ale proč sem nebyla tři dny doma? Protože mi dal přes hubu sundal ze mne všechno oblečení vyhodil mne před barák a bež si kam chceš.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Přes hubu dítěti se nedává jen tak, něco tomu muselo předcházet a to víš jen ty. Musela bys napsat vše po pravdě. Z tvého pohledu seš bez viny, ale z pohledu otce ne. Měli byste si doma sednout a o problémech si promluvit a nastavit pravidla, která se budou dodržovat.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 229 zobrazení
0 bodů
1 reakce 227 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 209 zobrazení
0 bodů
1 reakce 339 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 307 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 220 zobrazení
...