0 bodů
256 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Pár dnů zpátky jsem dostal zánět žil. Navštívil jsem obvodní, která mi předepsala ABT, masti a další medikamenty, klid na lůžku, nohu na noc nezavazovat, nechladit nenahřívat.
Po několika dnech bolesti neustupovaly a tak mne dcera dokopala na cévní oddělení, kde ošetřující lékař mi udělal Ultrazvuk, vyřadil ATB, nasadil jiné léky a injekce, které si mám sám aplikovat, bandážovat končetinu i na noc, popřípadě chladit a co nejvíce chodit. Po druhém dni cítím, že bolest ustupuje. Tak nevím, co si myslet o své obvodní lékařce a zda mám uvažovat o přeregistraci k jinému lékaři. Co poradíte?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+2 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Specialista má více zkušeností. Obvodní poradí a když se stav nemění, pošle ke specialistovi, nebo změní léčbu. Záleží zda se obvodní netrefí do léčby a diagnozy často, pak je zřejmě na zvážení od ní odejít.



+2 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Obvoďák je na chřipky a na to, aby bylo jediné místo, kde se sejdou všechny výsledky šetření mnoha specialistů. Také mám velmi podivného obvoďáka, ke kterému chodím jen s chřipkou a s výsledky všech specialistů. Navíc, všecho si ofotím a založím do svého archivu. (mm) Ty injekce, které si aplikujete sám, ty jsou na "ředění krve" a aby se vám netvořily tromby. Tromb, cucek sražené krve, to je veliké nebezpečí. Stažená končetina je proto, aby se zabránilo otokům a deformacím cév. Nemáte to snadné a já vám přeji rychlé uzdravení.

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Obvoďák je - v podstatě, úředník - chodím si k němu, občas, pro antihistaminika a na pokec. Tím neříkám, že je špatnej - jen prostě není specialista.
;-)
Pokud potřebuju nějakou specializovanou léčbu či vyšetření, řeknu si o ně.

... ale specialistu by měla nabídnout a ne léčit podle zastaralých postupů!

mowla Domácí (2.9k bodů)

No - pokud se domnívala, že léčbu zvládne, specialistu nabízet nemusí (a nemá - specialisti mají taky práce dost).
:o
Jen jsem tím chtěl říct, že obvoďáci jsou +/- stejní a jeho změnou člověk moc nevyřeší. A pokud pacient ví, co potřebuje, je lepší si specialistu rovnou vyžádat.


Takoví doktoři, jakým byl ten, který mi prasklý obratel ´léčil´ 3 dny doma, 3x denně acylpyrin (a ještě si z toho celofánu tu desátou pilulku ustřih´ - snad abych se nepředávkoval), se už ve zdravotnictví - pokud vím, nevyskytují.
:D

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Pokud máš s tou lékařkou i další špatné zkušenosti, tak neváhej a hledej si někoho jiného. Jedna špatná diagnóza by nemusela nic znamenat, ale záněty žil jsou dost běžné onemocnění a tou léčbou ti mohla i ublížit. Poptej se v okolí na zkušenosti s touto lékařkou a i na lékaře, kterého si chválí. Od obvoďáka se ale nic moc nedá čekat, měl by v první řadě odeslat pacienta ke specialistovi. Je to vlastně takový "recepční" v medicíně :)

Mno, říká se o ni, že už "zahrabala" spoustu pacientů . (sweat)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Taky jsme měli takového obvoďáka a důsledky se projevily i v mém nejbližším okolí. Neváhej a zkus hledat někoho jiného, jenže skutečně dobrý lékař bude mít naplněnou kapacitu. Berou totiž kapitační sazbu - za počet pacientů a ten mají limitovaný. Lovu zdar (sun)



Související témata

+1 bodů
2 odpovědí 192 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 479 zobrazení
29.7.2015 v kategorii Móda, oblečení Chaira
0 bodů
1 reakce 165 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 260 zobrazení
21.6.2014 v kategorii Ostatní Briketka Registrovaný (498 bodů)
+2 bodů
12 odpovědí 605 zobrazení
21.6.2014 v kategorii Ostatní Briketka Registrovaný (498 bodů)
0 bodů
1 reakce 548 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 432 zobrazení
16.4.2014 v kategorii Právo a zákony Kandidát na změnu
0 bodů
3 odpovědí 220 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 2.2k zobrazení
1.4.2014 v kategorii Ostatní Garnát
0 bodů
2 odpovědí 235 zobrazení
...