Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
418 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Už dlouho odolávám když ostatní baští tataráček a já jenom koukám. Mám strach že chytnu třeba salmonelózu nebo nějakou nemoc ze syrového masa. Když si jednou dám tak je malá šance že něco dostanu ne? Dneska asi neodolám.

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

7 reakce

+4 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

V dobré restauraci si tatarák dám bez obav, dokonce i z lososa (hovězí je lepší).
Ve špeluni nejím - to už raději slušný fastfood.
;-)



+2 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Raději si ho udělej doma z čerstvého masa. Kdo v restauraci někdy dělal, pochopí o čem mluvím:-(

+2 bodů

není to nikdy bezpečné, ale jím ho taky
v restauraci, kde je velký odbyt a baští ho tam kdekdo, se skoro nebojím

Tady nejde ani tak o kvalitu zpracování v restauraci nebo doma, je tam jisté nebezpečí přenosu parazitů z hovězího masa na člověka. Pokud není maso dostatečně tepelně zpracované toto riziko tam vždycky je.
+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Na moje narozeniny musí být vždycky tatarák. Máme bezva řezníka, namele mi ho přímo ukázkově. Za ta léta přešly šílené krávy a salmonely a já nevím co ještě všechno. A všichni jsme ve zdraví přežili. Když u řezníka uvidím kousek parádního masa, koupím, vyrobím si ho doma. Mívají už i namletý, zavřený v zataveném pytlíku. Ale topínku mám raději z topínkovače, ze smažené na oleji je mi těžko. Nemyslím si, že v restauraci je větší nebezpečí, než z masa koupeného u řezníka a zpracovaného doma. Nevím jak kde, ale u nás jsou nesmírně časté kontroly kuchyní v restauracích, školách i školkách. Žádný majitel si nelajzne platit poškozenému zákazníkovi nebo pokutu kontrole.

+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

je to bezpečné v reštaurácii, kde sú hostia spokojní - s kultúrou stolovania, čistotou, obsluhou, jedlom.

veľa o reštaurácii hovorí stav WC (čistota).

všeobecne - kde ho už ponúkajú bežne a dlho, riziko nehrozí (no, to riziko síce je vždy, ale je nízke), inak by hospodu hygienici už dávno zavreli.

(smoking)

dobrú chuť a vďaka za inšpiráciu (wasntme)

image
0 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Maso podléhá kontrole už na jatkách. Dej si ve slušné (čisté a poctivé) restauraci tatarák bez obav.



Související témata

0 bodů
6 odpovědí 523 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 339 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 573 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 249 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 341 zobrazení
1.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Čenda Korec
0 bodů
3 odpovědí 346 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 286 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 213 zobrazení
...