Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

+1 bodů
339 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Chtěl bych zase dělat doma svou tatarku z koupených vajec jako dřív. Hrozí ještě ze syrových vajíček salmonelóza? Už jsem to nějak dlouho neslyšel že by někde byla. Peťan

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

2 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Salmonela hrozí stále...
;-)
Zejména z vajec ´postarších´ a nebo špatně skladovaných (nejčastější chybou je omytí vajec).
Z vajec ze super-hyper bych si tatarku nedělal, z domácích, u nichž znám péči chovatele, klidně.



0 bodů
Salmonelou jsou obvykle promořeny soukromé chovy. Tedy lépe používat oštemplované vejce co nejčerstvější. Štempl je jakousi zárukou jisté občasné kontroly. Salmonela je povětšinou zvenku na vejci a poškozenou skořápkou se může dostat do bílku. Vezmete li čerstvé oštemplované vejce, Pečlivě oddělíte žloutek od bílku, pak se vám nic nestane. A majonézu neskladovat.


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 249 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 920 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 418 zobrazení
+2 bodů
6 odpovědí 3.5k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 635 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 518 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 333 zobrazení
30.12.2014 v kategorii Právo a zákony Lacík Registrovaný (264 bodů)
+1 bodů
7 odpovědí 676 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 574 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 12 zobrazení
...