0 bodů
120 zobrazení
v kategorii Počítače, internet Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Občas si pro potěšení stáhnu nějakou hru ( hledačku ) ze serveru doublegames.cz. Donedávna probíhala platba tak, že po odehrání 30 volných minut se poslala jedna, nebo dvě SMS v hodnotě 99 Kč na uvedené číslo a vzápětí přišel na mobil aktivační kód, který se ručně zadal a hra se spustila. To se dalo krásně zneužít, protože tentýž den se dala hra aktivovat na více PC.
Asi to neuniklo provozovateli, tak teď se nabídne hned několik možností placení - PayPal, kreditní karta, převod a prostřednictvím mobilního telefonu i pevné linky. Zavolá se na uvedené číslo, strojový hlas nadiktuje aktivační kód a je třeba vyčkat po dobu dvou minut, než bude vyčerpána určitá částka ( 2 min á 42,-Kč ). Pak se hra automaticky spustí. Zajímá mne, jak to vlastně probíhá. Díky :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

0 bodů

neřekl bych, že toto samo o sobě řeší tu vícenásobnou aktivaci, nebo ano?
spíš je pro doublegames.cz levnější takhle debilně provozovat erotickou linku než používat premium SMS - poskytovatel té linky nebo sms služby si kus tržby ukrajuje a za tu linku si počítá asi míň

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Napsala jsem to tak nesrozumitelně? Jakou erotickou linku? Tohle mám na mysli:
http://www.doublegames.tv/
Nenapadá mne žádná možnost, jak při současném způsobu platby udělat vícenásobnou aktivaci, ale to není tak důležité. Mne zajímá, co se stane v okamžiku, kdy potřebný čas uplyne a hra sama naskočí. Mimochodem, je to i o něco levnější :)

dobrá, tak tedy místo "erotická lnka" budu říkat "linka audiotexové služby se zvýšeným tarifem"
místo aby ti přišel aktivační kód smskou jako dřív, ti ho teď nadiktuje automat z audiotexové linky se zvýšeným tarifem

nadiktovaný kód zřejmě naťukáš jako dřív a zřejmě pokud hovor s audiotexovou linkou se zvýšeným tarifem zavěsíš dřív, než za předepsané dvě nebo tři nebo čtyři minuty, aby naskákaly patřičné peníze, tak se hra nespustí... a pokud to uděláš, ta neúplná částka propadne nebo jak?

předpokládám, že počítač, na kterém hru spouštíš, musí připojený k internetu - a pokud ano, tak prostě z audiotexové ústředny jde do kontrolního centra doublegames.tv pokyn pro odblokování právě nadiktovaného kódu a kontrolní centrum, kterého se hra po internetu dotáže "jsem nahrána na PC s touhle MAC adresou a naťukali do mě tenhle kód: mám nebo nemám se spustit?", odpoví "ano"

podle mne toto samo o sobě neřeší vícenásobné zneužití, protože pokud je tam připojení k internetu, tak i s tím kódem sms šlo udělat totéž, totiž po dotazu tenhle aktivační kód zablokovat pro všechny jiné adresy PC, takže důvod, proč přešli od sms k "audiotexové lince se zvýšeným tarifem" bude jiný, nejspíš ekonomický nebo je takhle míň dohadování se zákazníky - aspoň mně se třeba podvakrát film na ivio.tv vůbec nastartovat nepodařilo, takže jsem ho považoval za (dvojnásob) zaplacený a s čistým svědomím si ho stáhnul načerno

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Moc díky, v rámci svých možností to chápu. O nějaké zablokování se ani pokoušet nebudu (happy)





Související témata

0 bodů
2 odpovědí 274 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 254 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 205 zobrazení
0 bodů
1 reakce 192 zobrazení
26.5.2016 v kategorii Počítače, internet boruvka Registrovaný (403 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 454 zobrazení
30.10.2014 v kategorii Počítače, internet elis Registrovaný (157 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 424 zobrazení
0 bodů
1 reakce 246 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 131 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 432 zobrazení
...