0 bodů
129 zobrazení
v kategorii Společnost

Dobrý den,
v poslední době jsem si prožívala těžké období. Šlo o to, že jsem se zamilovala do jednoho krasavce, který mě po roce a půl poslal do háje s tím, že nejsem dost dobrá.
A víte co? Měl pravdu, jsem špatná, ale chtěla jsem s tím něco udělat, nebo nějakým způsobem na sobě zapracovat. Dva týdny jsem cvičila a zlepšovala se, jenže mě to hned přešlo. Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějakou radu, jak vydržet a hned to nevzdat? Kde má takový líný ******, jako jsem já čerpat motivaci?
Děkuji

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+5 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Snad jedině nesnažit se kvůli někomu, ale kvůli sobě. Dva týdny je hooooodně krátká doba, to se snad ani nemohlo nic zlepšit. Zkus si napsat co všechno chceš na sobě změnit a udělej si plán na každý den. Ne moc náročný, ale aby se dal splnit a každý večer si udělej bilanci. Upřímně - o krasavce se raději nepokoušej, tam je budoucnost a hlavně trvanlivost vztahu vždycky nejistá. Zamysli se nad tím, jaké další "parametry" byl měl případný partner mít a podle toho hledej. Velká zamilovanost stejně dlouho nevydrží, ale může být láska na celý život na pevných základech :)



+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

motiváciou je, bola a bude vždy kvalita vlastného života - platí to doslova pre život, vzťahy, koníčky, prácu, ...

nemám na mysli materiálne hodnoty (i keď nie sú opomenuteľné), ale ako hodnotu/veličinu spokojnosti sám so sebou.

ak som sám spokojný so sebou (i po poznaní, že okolie to môže vnímať inak), nezáleží na hodnotení iných.

samozrejme, kritéria spokojnosti sa menia - ak niečo chcem, čo momentálne nemám - napr, vzťah s krásavcom (v mojom prípade krásavicou), nároky na moju spokojnosť (a i jeho, lebo moja spokojnosť je jeho spokojnosť) stúpajú.

a tu je kameň úrazu - cieľ je dosiahnutý (krásavec je ulovený), otivácia skončila.
a to nie je pravda.
pretože motivácia je udržať si krásavca.
takže - zasa sa zmenili kritéria spokojnosti (ulovený už je, teraz ho treba udržať) - a to je motivácia.

občas to chce sa v štádiu spokojnosti zastaviť a zamyslieť sa, či som v cieli, a ak áno, kde je ďalší cieľ.
proste nestačí - najmä vo vzťahoch, uspokojiť sa, ale treba mu dávať inú, vyššiu úroveň. a to je tá motivácia.

ale ak nastúpi lenosť, celá motivácia je na nič, celá predchádzajúca snaha príde navnivoč. to už potom ostáva iba sebaklam - však takto mi je dobre.

(smoking)

image
0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Sůwička vám už odpověděla velmi správně. Jen však bych chtěla připomenout, že my, lidé, jsme různí. Někdo má rád holky, jiný vdolky. Někomu se líbí Sofia Loren, jinému Nicol Kidmen. Nikdy nemůžete být tak dobrá, abyste se zalíbila všem. Když nefunguje chemie mezi lidmi, tak je to konec a jediné vysvětlení je, že není dobrá/ý. (wasntme) Narovnejte se, namalujte se, usmějte se, kupte si nové prádélko, ptože v něm, je bůhví proč, velký podíl sebevědomí. A když sama sebe přesvědčíte, že jste hezká, svět vás bude brát jako krásnou babu. (nod) Zapšklé, nejisté, zakomlexované se každý vyhne, ať vypadá jakkoliv.

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

no ja radeji ty holky ....:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

(facepalm) Ze nejsem dost dobra ..(facepalm)
Podivej ...ze jsi narazila na bl*** to mas smulu takovejch bude pravdepodobne vic ... ale ted na chvili premejslej ...on si stebou zacal a to jses mu zdala dobra ...po pul roce se stebou rozesel ze nejsi podle jeho predstav a ty ted z tohomas bezurazky komplex a chces se zmnenit predtim ti to problem nedelalo ...holka vzpamatuj se !!! Nemen se kvuli nikomu !!! urcite je spousta chlapu kteri ..by te chteli presne takovou jako jses a ne jinou ..!!!
Vis co se rika pro jedno kviti slunce nesviti ...bud sva a nenech nikym ovlivnovat ..kazdej jsme jakej jsme ...jsme krasni a originalni ...(no Ja trochu vic ...:D )
Pokud ti k tve premene musel dat ..ziminku nekdo jinej tak to je hodne spatve ...
Never tomu ..ze se lide meni ..lide se nemeni zustavaji stejni ..jen starnou a jsou a nekteri jsou po te promene moudrejsi ....
Napriklad JA ...jsem stejnej od 17 let ..jen mam vice vrasek ...:D ale jsou prevazne od smichu ....takze jeste jednou nemeen se ..a zustan takova jaka jses ...mozna ze krasavce uz nezbalis ...
zato zbalis chlapa kterej vi co chce a co se mi na tobe libi ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Nenalezena žádná související témata

...