0 bodů
456 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Letos jsem se rozhodla, že se polepším v zahrad-ničení :) a taky jsem do zahrádky docela dost investovala. Mám tam túje, trvalky, růže a pár keříků. Mám něco pohnojit, něco ostříhat, něco přikrýt? Děkuji za rady :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Přikrývá se chvojím proti vysušení a větru na holomrazu. Kdo ví, jaká bude zima. Jestli bude sníh a kolik ho bude, aby nepolámal. Ani doma, když jsem byla u rodičů, ani pak na svých zahrádkách jsem nijak zvlášť nedělala opatření. Jen jsem svázala chvojky, protože jsem je měla širší jak vyšší. A před mrazem jsem je všechny hodně zalila. Až na jaře jsem stříhala a hnojila. (wasntme) Táta stromkové růže ohnul a přikryl chvojím. Pak zjistil, že je to nesmysl a už to nedělal. Akorát vždycky obrátil šnytlík kořenama nahoru. A na jaře ho vrátil kořenama dolů. Šnytlíku se to velice líbilo. Přišel na to náhodou, když ho bylo hodně a on ho na podzim zaryl. Na jaře byl jako nový a rostl mnohem rychleji, než ty neobrácené.



0 bodů

Záleží hlavně na tom kde zahrádku máte, a jaké druhy trvalek pěstujete. Třeba v teplovody podehřátých městech se před zimou nemusí zakrývat nic. Jinak rozhodně nic nezkazíte když skalničky překryjete chvojím, vysoké ozdobné trávy svážete aby do středu nešlo vlhko, keříkovým trvalkám přihrnete ke kmínku zem nebo rašelinu. Thůje přežijí všechno. Na zimu rozhodně nic nehnojit a keře můžete ostříhat dle vlastních představ. Růže po odkvětu sestřihnout a jestli máte stálozelené keře jako je třeba Rhododendron nebo Cesmína je potřeba občas zalít a to až do mrazů.
Přeji ať vám všechno dobře roste. :-)

0 bodů

Jestli chceš mít zahrádku krásnou už od časného jara, je čas sázet cibuloviny. První kvete Čemeřice (často už od prosince a mráz jí vůbec nevadí) po ní Sněženky, pak Krokusy, Tulipány, Narcisy, Modřence. Potom rozkvetou skalničky, jsou to celé koberce květů. Moje zahrádka je celá jen z trvalek a kvete postupně celý rok. Teď mi ještě kvetou Hortenzie a venkovní Ibišky, taky vysoké Rozchodníky. Na ten plot mezi Thuje bych si dala některou z kvetoucích popínavých rostlin. Co se zasadí ještě na podzim už další jaro kvete.

0 bodů

Kéž bych už měl tu vysněnou mini zahrádku před okny, ale musím ještě čekat, až se majitelka rozhodne mi zahrádku předat! Bezúplatně.



Související témata

0 bodů
1 reakce 478 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 4.2k zobrazení
10.9.2014 v kategorii Rostliny, zahrada mama Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
5 odpovědí 256 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 635 zobrazení
17.5.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Rousek Jílek
0 bodů
1 reakce 180 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 638 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 841 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 777 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 295 zobrazení
...