0 bodů
1.2k zobrazení
v kategorii Počítače, internet inka Pokročilý (1.2k bodů)

Asi budu celý život pc těžký začátečník a roky praxe stejně nic nezmění. Neumím mnoho potřebných věcí a udělat fotku toho, co mám na displeji a dodat to k psanému textu, to je pro mě veliká záhada. Jako třeba to udělala sůwa tady http://www.czporadna.cz/?qa=30853/test-vzhledu-prosim-ctete
Možná se pletu, ale neříká se tomu prinscreen? Jestli mi, odpovíte, udělejte to, prosím, jako pro hodně zaostalé dítě. A jen s českými slovy.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

stlačte tlačítko [printscreen]

otvorte akýkoľvek grafický editor, napr. malování.
stlačte [ctrl]+[v], resp. zadajte vložit.
uložte.

a máte snímok obrazovky.

(smoking)

image
inka Pokročilý (1.2k bodů)

To jsem zvědavá, jestli se mi to povede. Prozatím mi dáváte těžké úkoly a těžké otázky.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

držím palce.

(smoking)

image


0 bodů

Jsou, podle mne, dvě možnosti a to je, že stiskneš klávesi Print Screen, otevřeš si malování a kliknutím na úpravy se to rozbalí menu a tak klikneš na "vložit" a nebo použít program vystřižky, uděláš si obrázek a ten potom můžeš vložit sem.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Vypadá to jednoduše, ale kde to malování najdu? Print Screen SysRq jsem na klávese našla

Jaký máš operační systém? Vista, XP nebo nějaká jiný ?

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Windows XP

zadejte popis obrázku zde

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ale kde to malování najdu

start
všechny programy
příslušenství

(smoking)

image
inka Pokročilý (1.2k bodů)

No, tak jsem se skoro zapotila, protože jsem se dostala do míst, kde jsem vůbec nikdy nebyla. Malování jsem v nabídce Start našla a otevřela, ale nějaké podivné, takový maličký rámeček s nabídkou.
Chlapi, já vám děkuji, ale nezvládnu to. Budu muset, až příjdou mlaďoši, požádat, ať mi to ukážou.
Jen si naprosto likviduji sebevědomí. Co umím, to maličko, to jsem získala systémem pokus, omyl a šipky zpět. A vycouváním odněkud, co jsem neuměla vyřešit.
(headbang) Je to marný, je to marný, je to marný!

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Pes mě tahá na venčení a já se vzdávám. Děkuji a hezký den přeji.
Až se trochu otřebu, posnažím se ještě jednou. Teď se jen bojím! PC jménem Vincent má být jako hračka, pro radost a ne aby mě děsil. Musím to vydýchat.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

to nevadí, že ten štvorček je malý.

držte sa pokynov :D a stlačte [ctrl]+[v] alebo vložit.

to sa tam už nejako pomestí :D (kecám, program si to okienko zväčší sám).

tak po venčení veselo do toho.

(smoking)

a nech to po vás vykrikuje čo chce (ja neviem, akú máte verziu), tak potom kliknite na soubor/nový [OK] a vložte to do toho malého okienka.

a potom uložiť.

image
0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Windows XP tuto funkci bohuzel nemaji ...musis si stahnout dodatecny program ..napriklad tento je vyborny ..>> Greenshot >> http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/zachycovani_obrazovky/greenshot/ je zdarma a ma dobre ovladani ..da se primo nahrat fotka na hosting ...
Popripade je skvelej tento >>> Bandicam >> http://www.bandicam.com/cz/ tento uz umi i natacet videa ...!! (neda se nahravat primo na hosting)
Pokud chces fotit prevazne prohlizec a pouzivas Mozillu Firefox ..tak si stahni toto >> http://awesomescreenshot.com/ take velice jednoduchy ...(da se nahravat primo na hosting )
Jeden z nejlepsich docasnych hostingu obrazku je zde >>> http://www.imagehosting.cz/ ale na zdejsich strankach to netreba zde se daji obrazky nahravat primo ..jen prosim o zmenceni fotek ..
Nicmene pokud by nekdo chtel vlozit fotku na blog ..musi udelat toto >>> nahrat pozadovany obrazek treba zde >>> http://www.imagehosting.cz/
zkpirovat HTML obsah (link) a vlozit do blogu ..jenze obazek bude po nejake dobe smazan ..je to jen hosting je mnoho takovychto sluzeb doba ponechani danneho obrazku se lisi ....zde je obrazek >>

zadejte popis obrázku zde

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ve Win XP jsem úspěšně používala Gadwin PrintScreen. Můžeš s ním vyfotit jak celou obrazovku, tak udělat rovnou výřez. Tady jsem našla verzi v češtině :

http://www.slunecnice.cz/sw/gadwin-printscreen/

Po stažení si při instalaci navolíš co si budeš přát a Gadwin se zobrazí jako malá ikonka vpravo na spodní liště. Sám si vytvoří složku PrintScreen Files, kam si ukládá výstřižky a řadí je podle čísla. Snadno je přejmenuješ a uložíš kam je potřeba :)
Doporučuji ke spouštění zvolit kombinaci kláves ( CTRL + PrintScreen ), aby ti zůstala k použití i samotná klávesa PrtSc.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Téééda, vy mi dáváte! Já se šíleně bojím! Fakt moc. Když Vince rozhodím, nenajdu nikoho, kdo mi ho umravní. Buď to vydýchám a vrátím se k vašim návodům až se hodím do klidu, ale nejspíše si uložím celou stránku a počkám na mladé, až přijedou z prodlouženého víkendu. Jinak se fakt osypu. Vím, že jsem srandovní, je to smutné, ale je to tak. Děkuji vám všem velice :* :* :*

Klid Inuško, to zvládneš :) Já se taky učila stylem pokus = omyl, tak znovu. :) Někdy má člověk i pocit že ničemu nerozumí, ale po pár hodinách relaxu je mu najednou všechno jasné. Do toho, držím palce!

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já se v podstatě nemám na koho obrátit, tak jsem k těm pokusům přinucena. Hodně jsem se naučila z různých IT diskuzí na netu, stačí zadat problém do vyhledávače a hned se ti jich spousta nabídne.
Teď mám takové malé osobní vítězstvíčko, zeťák mi chtěl do PC namontovat novou grafickou kartu, abych mohla sledovat některé PC pořady na TV. Ukázal mi kam se to dává a kartu jsem si nejen sama namontovala, ale přišla jsem i na to, jak přenášet přes kabel HDMI zvuk a to tvrdil mladej, že nelze. Tady jsem sice pár návodů získala, ale nakonec to stejně bylo trochu jinak. :D

arygnoc Registrovaný (913 bodů)
+1

:D
niečo podobné je moja mama.
tá sa o existencii poistiek dozvedela, až keď jej vybuchli, a to doslova.
nazrela, uvidela kopec rozpojených drátov, tak to pospájala kolíkmi na prádlo - a fungovalo to.
keď som to uvidel, pochopil som, že sú porušené všetky prírodné zákony.

na pomoc povolaný elektrikár odmietol poistky opraviť, pretože, podľa jeho slov prinajmenšom zasahovali božstvá, ak nie sám veľký thomas alva.

po dlhom prehováraní poistkovú skriňu vymenil a mame som zakázal nadobúdať akékoľvek vedomosti o elektrickej energii - veď čo keby prekonala samého thomasa alvu?

takže - máte pravdu, nie je nič, čo sa nedá - len to koľkokrát nevieme, alebo nechceme pripustiť, že to nevieme.

(smoking)

image


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 4.4k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 380 zobrazení
12.5.2014 v kategorii Společnost Andrea
+1 bodů
11 odpovědí 679 zobrazení
14.5.2014 v kategorii Počítače, internet Briketka Registrovaný (498 bodů)
0 bodů
1 reakce 146 zobrazení
22.7.2014 v kategorii Mobily anonym
0 bodů
15 odpovědí 349 zobrazení
12.4.2014 v kategorii Tato poradna Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
0 odpovědí 682 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 166 zobrazení
28.6.2015 v kategorii Mobily denda
0 bodů
3 odpovědí 916 zobrazení
6.8.2014 v kategorii Ostatní SlečnaZoufalá
0 bodů
2 odpovědí 124 zobrazení
...