0 bodů
339 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Když pronajmu byt, jak je to s energiema? Chtěla bych aby si to platili oni, nebo jak se to dělá? Nebo to mám platit za ně a vybírat o to víc k nájmu?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Záleží jen na tom, jakou si uzavřete vzájemnou smlouvu. Obě varianty jsou po dohodě možné.



+2 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Záleží jaký byt máte, zda os.vl. nebo družstevní. pokud družstevní, tak si nejprve zajistěte písemný souhlas družstva s pronájmem.
Služby jako voda a teplo (pokud je ústřední a platí se družstvu nebo společenství vlastníků) si musíte vybrat od nich, oni si pak mohou nasmlouvat elektřinu, plyn, internet atd.

+1 bodů
milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Pokud Váš byt má vlastní měřidla převeďte platby na nájemníka, ať si on platí energie podle svého uvážení. Sám se rozhodně pro firmu, kterou on chce. příklad vy máte RWE, on chce ale ČEZ, páč tam má slevu.
Jen do smlouvy napíšete, že mu umožníte sjednání odběru energií od dodavatelů, k sekci kauce mu dopíšete, že kauce se vztahuje pro případné znovunapojení měřidel. To je v případě, že na jaře přestane platit plyn, pak mu seberou plynoměr a na podzim to budete muset řešit vy. Páč on se odstěhuje vybrat jiný byt.

Přeji Vám jen slušného nájemníka.

0 bodů

No bezva. Pronajímám právě byt poprvé a nevěděla jsem jestli to tak může být, že by si to platili oni. Tak to je dobře že to tak jde.

0 bodů

Mám v os. vlastnictví.

zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Tak to si s nimi musíš dohodnout jen platby, které odvádíš přímo spol. vl. + samo něco navíc jako zisk. El, plyn atd. si mohou nasmlouvat sami.
Doporučuji vzít si kauci ve výši 3 nájmů, je to dobrá jistota. Pokud něco zničí, nebo tak. Lidé si cizího moc neváží. Také vodou či topením by mohli nepřiměřeně čerpat, proto si dej do smlouvy, kolik ji mají přesně zaplacené v ceně pronájmu, aby pak nevznikl spor.

0 bodů

Děkuji mnohokrát Klárko



Související témata

+2 bodů
2 odpovědí 807 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 355 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 404 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.9k zobrazení
21.4.2014 v kategorii Dům a byt Horáková
+2 bodů
1 reakce 304 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 238 zobrazení
29.3.2014 v kategorii Dům a byt Lišák
+3 bodů
3 odpovědí 295 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 221 zobrazení
0 bodů
1 reakce 91 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Společnost Rámek Josef
+3 bodů
17 odpovědí 2.0k zobrazení
...