0 bodů
221 zobrazení
v kategorii Příběhy ze života

Ahoj lidi, prosím poraďte mi. Je mi 13. Mamka mi před asi týdnem řekla, že musím jít na vyšetření. Ale ani se nezmínila, jaké vyšetření by to mohlo být. Já jsem se začala strašně bát, protože jsem byla asi pře 5-6 let, myslím v první třídě na vyšetření, jestli nemám AS (stačí vyhledat AS, nebo autismus a uvidíte co to je.). Zjistili že ano. Já jsem se tam s nimi vůbec nebavila, protože se až přehnaně stydím, ve škole nemluvím s učiteli, spolužáky, jen s jednou kámoškou, které duvěřuji. Ve skutečnosti bych ale měla mít jen mutismus, jak mi řekl můj kamarád, který mi dělal test :D je hodnej. No, a já bych se chtěla nějak připravit, abych mluvila, aby neřekli že ten autismus mám, nebo abych se tam alespoň necítila blbě, chápete mě doufám. Nevím jestli má mlčet, když se tak cítím bezpečně, nebo jestli se mám přemáhat a mluvit...A když nebudu tak mi ho diagnostikují a když jo, tak možná i ne, ale i pře mamkou se celkem stydím, a vůbec bojím se tam jít. Taky jsme jendou byli u gynekologa, takže možná to tak přeci jen bude. Možná jdu do gynka, a nemusím se bát...Jenomže...I tak se objím a jsem na pochybách. Vůbec jsem z toho psychicky na dně. Jak se mám uklidnit a vůbec se na to připravit?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

Ani já toho o autismu moc nevím, ale určitě se mamky zeptej na jaké vyšetření půjdeš. Když to budeš vědět, budeš klidnější. A i kdyby zjistili že máš AS, tady přikládám odkaz na moc hezké povídání jednoho autisty, píše o sobě a píše že i s tím se dá samostatně a dobře žít.
http://www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=1731



0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Tak proč se maminky prostě nezeptáš, jestli ani s ní nemluvíš, tak jí to napiš. O autizmu toho sice vím dost málo, ale kdyby to tak bylo, nemohla bys asi chodit do normální školy. S učiteli nemluvíš, ani když tě vyvolají? Ať už jde o jakékoliv vyšetření, chovej se úplně normálně, předstírání by odborník stejně odhalil. :)

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mikki, píšeš velice správně, bez chyb, stavba vět je správná. Tedy jsi chytrá holka. To, co získáš divadlem, nedokáže vyřešit tvůj problém. Měla by ses chovat přirozeně a snažit se o komunikaci. Nehledej žádné kličky a vytáčky! Pro maminku je nejdůležitější připravit tě pro samostatný život v tomhle světě tak, abys mohla žít a být šťastná. Jedině maminka je naprosto důvěryhodná a jí naprosto, bez postranních úmyslů, leží na srdci tvé blaho. Seber se a mamince důvěřuj, mluv s ní. Nekřič, nenervuj se, prodebatuj s ní všechno to, co tě trápí. Zeptej se jí a bez kraválu ji pověz o svých obavách. Uvidíš, že tě podpoří. Rozhodně víc, než cizí lidé, kterým na tobě záleží jen tehdy, když se jim to hodí. (nod) Hodně štěstí!

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

evidentne autizmus nemáte.

ako aj 99% autistov.

(smoking)

image


Související témata

0 bodů
4 odpovědí 339 zobrazení
0 bodů
1 reakce 224 zobrazení
9.11.2017 v kategorii Ostatní Kišacová
0 bodů
0 odpovědí 95 zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.1k zobrazení
...