0 bodů
475 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Je nevyléčitelná a neprokazatelná. Nemáte někdo ve svém okolí podobný případ. Potřebuji typ na analgetika. Foxis přestává zabírat.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
Johanka Registrovaný (119 bodů)

Nemoci jsou vděčné téma. I já mám své neduhy a popsat je, zahltím Poradnu včetně Blogu. Nevěřím na alternativní medicínu a na dobře míněné rady přátel tuplem ne. Vždy se snažím problém konzultovat s lékařem a v tomto konkrétním případě, když se jedná o abnormálně silné medikamenty, tam bych byla obvzlášť opatrná. :)

Johanko, tady bych se nebála. Léky které by mohly pomoci v takovémhle případě bez lékařského předpisu prostě neseženeš. Takže ať už ti přátelé v dobré snaze poradí cokoliv, stejně musíš požádat svého lékaře aby ti je napsal. Ten musí zvážit spoustu dalších faktů, hlavně tedy to jestli to vůbec můžeš brát vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a aby se to netlouklo s jinými léky které bereš. Moje sestra je momentálně nedostupná a je i možné že z ní bez vyšetření pacienta nevyrazím vůbec nic. Ale jestli se mi podaří něco se dozvědět, písnu to Mosojovi do schránky, abych tady nebudila pohoršení. Víš jsou i léky o kterých se pacienti ani nedozví, protože je výhodnější když lékař předepíše jiné. To je jako s léčbou rakoviny. Je už i způsob jak jí bez následků a vedlejších účinků odstranit, ale je tak drahý, že se o té možnosti normální pacient vůbec nedozví.



0 bodů

Myslím, že najlepšie je obrátiť sa priamo na odborníkov.
Na to, aby sme čo to k tomu mohli hovoriť ako laici, musíme o tom niečo vedieť. Našla som niečo k tomu na internete (kliknutím na modrý odkaz prejdete na zdrojovú stránku):
Fibromyalgie je chronický, nezánětlivý muskuloskeletální syndrom (jeden z projevů mimokloubního revmatismu) charakterizovaný plošnou bolestí se ztuhlostí + body se ↑ citlivostí na tlak, který nemá zjevnou příčinu v synovitidě a/nebo myozitidě.

Co je fibromyalgie?
Fibromyalgie – fibromyalgický syndrom – je charakterizovaný chronickou neuromuskulární bolestí, která přetrvává déle než 3 měsíce. Pro diagnostiku jsou stanovena kritéria.
Fibromyalgie postihuje hlavně ženy (90 %) především mezi 20 a 50 lety. V Americe má tento syndrom přibližně 6 miliónů lidí.
Pacienti jsou často unavení,trpí poruchami spánku,generalizovanou bolestí svalů a ztuhlostí. Časté jsou i bolesti hlavy, příznaky dráždivého tračníku, subjektivně vnímané otoky kloubů bez objektivního průkazu. Obtíže se zhoršují v chladu a stresu. Laboratorní a imunologické vyšetření nevykazuje podstatné odchylky.

Diskusia k téme fibromyalgie je aj na stránke Doktorka.cz
ďalšie odkazy

Co je na internetu vím, co tomu říkají vysoce erudovaní odborníci ve fakultní nemocnici v Plzni také vím. Otázka je jasná , potřebuji typ na zabírající analgetikum abych ho mohl obměnit. Proto hledám někoho s podobným postižením.

Je mi tě líto, neznám nikoho s podobným postižením, mám ale známou doktorku na neurologii ve Vinohradské. Zeptám se co by doporučila, ale jestli ti to tvůj doktor předepíše už bude na něm.

Nepochybujem o vašich znalostiach a skúsenostiach s internetom. Práve naopak.
Ja osobne sa pokúšam, síce nie toto, ale podobné prejavy prekonať bez liekov, priznávam, bojím sa, aby telo neprivyklo na medicínu, ktorá síce dočasne pomáha, ale ako sám vravíte, nelieči.

Děkuji.
Litovat nemusíš, ber mně jako každého jiného člověka. Ten foxis byl výborný a neagresivní. Bohužel tělo si na něj velmi rychle zvyklo.

(y)

Léky na to nejsou, jde to jenom tlumit. Sami lékaři říkají, že většina lidí by se z mých potíží již zhroutila. Já žiji a podnikám. Občas si odskočím na operaci nádoru, vypořádám se s trombózou ( již třetí) ale ta bolest svalů naprosto v celém těle a při každém pohybu, je frustrující a omezující. Pokud chci pracovat a pohybovat se, musím tlumit.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Mosoj, je mi velice líto, že trpíte "Fibromyalgií". Je to nemoc, která se prokázat dá, věřte mi. Mám dceru, která má tu samu diagnózu, a jako matku mně to velice trápí. Dcera naštěstí žije 22 let v zahraničí a má dobrou lékařskou péči. Každý rok chodí na CT mozku, kde se prokáže, jak nemoc postupuje, či nakolik je tělo zasaženo. Má také velké bolesti svalů a chodí každých 5 dní na masáže, které má hrazeny zdr. pojišťovnou, jinak by nemohla existovat. Užívá zatím tyto léky: Deanxit a Gambaran. Již dva roky může pracovat pouze 4 dny v týdnu, ale lékařka ji připravila na to, že za několik let bude moci pracovat jen 3, či 2 dny v týdnu nebo také vůbec ne. Přeji Vám relativně dobré zdraví a držte se. mama

+1

Děkuji. Konečně někdo kdo může potvrdit, že to není legrace. Poslední dva roky je u mně progrese rychlá. Já vydržím dělat tak 4 hodiny ale s bolestí. Po práci je bolest ještě větší. Trpím tím celý život, přesto jsem vlastnoručně postavil domek. Hodně se to začalo zhoršovat tak po 45 . roku.

Choroba nikdy není legrace bez ohledu na její náročnost. Vždy je to nechtěná zátež na organizmus a mysl člověka.

mama Pokročilý (1.2k bodů)
+1

Mosoj, naprosto Vás chápu, protože bolest vyčerpává. Je škoda, že právě pracovitého člověka, postihne tato nemoc. Pokud Vám čas dovolí, odpočívejte, spěte, abyste nabral sílu. Chodíte také na masáže? Dceři to velice pomáhá, když ji masérka promasíruje každý sval, je to potřeba. Zhoršení již také začíná výrazně pociťovat. Musíte se šetřit. mama

0 bodů

V Praze ve Vinohradské nemocnici se dává - Cituji přesně jak mi to přišlo od MUDr ...... ........

Zalezi, co uz zkusil. Kazdemu zabira neco jineho.Leku je cela rada. Mam zkusenost, ze lidem hezky ucinkuje diclofenac - terbas Dolmina, nebo duclofenac duo, ale nesmi mit kontraindikace, trebas brat warfarin, nebo mit zaludecni vredy.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mosoji, tož to je opravdu hodně těžký život. Nemůžete najít maséra, který by jezdil k vám? Takhle jezdila dcera. Pacienti, manželé už byli nahřátí z pod sprchy a pak nemuseli absolvovat cestu zpět, domů. Fungovali tak mnoho let. (finger) Diclofenac jsem brávala při psoriatické artritidě. Je hodně silný.

Od roku 1980 chodím do sauny a potom na masáže. Masáže mně potom revmatologem nebyly doporučeny. Nyní jsem musel přestat chodit i do té sauny neboť letos mám již druhou tromboflebitidu ( mezi tím zánět bursy olekranu a jednou operaci močáku) a na žilním nechtějí o sauně ani slyšet.
Přešel jsem na oddělení farmakologie, ale zřejmě mně změní diagnózu z myositidy na tu fibromyalgii. Ono je to ale podobné a nevylečitelné. Já jsem si odzkoušel ten foxis na bolest. On je vlastně z těch analgetik nejméně škodlivý je to kombinace paralenu s tramadolem. Bral jsem i prednison ( medrol), nyní ho neberu ale nevím jestli se k němu nebudu muset vrátit. On je výborný ale má hrozně vedlejších účinků a snižuje imunitu.



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 665 zobrazení
...