0 bodů
269 zobrazení
v kategorii Společnost Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Před chvílí jsem si zažila pěkný šok, když peněženka od včera položená poblíž vchodu nebyla na svém místě. Docela jsem zpanikařila a když jsem na výpisu z účtu viděla tři inkasa datovaná včera, pro jistotu jsem nechala zablokovat kartu. Nakonec se ale ukázalo, že se jednalo o zpožděná inkasa a pachatel se taky našel. Kocour peněženku shodil a pečlivě "uklidil" pod skříňku, takže nebyla vidět. Ztráta bude tedy jen 350,- za novou kartu.:)
To mne ale přivedlo k této otázce - v minulosti mne dvakrát okradli známí, nebylo to sice moc peněz, ale zklamání o to větší. Jednou se mi někdo vloupal do chalupy, tam se ztratilo pár ne moc cenných věcí a ještě odcizená peněženka z kabelky, naštěstí až po nákupu netbooku, takže taky ne moc velká ztráta, jen všechny doklady jsem musela obnovit. Největší ztráta bylo auto zaparkované před domem a odcizené ve všední den odpoledne.
Jak jste na tom vy?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

7 reakce

+1 bodů

Upraveno

Jednou v nemocnici 2000 Kč i když jsem dokladovku kontroloval. Pachatel byl vyčůraný
Kradl po částech takže já se vždy podíval jestli jsou peníze na svém místě pohledem. Byly, ale mizely ty co byly vespod. Kdykoliv jsem na tomto oddělení ležel, vždy se tam někomu peníze ztratily. Tolik peněz jsem měl při sobě, protože jsem šel na kontrolu a musel jsem ve špitálu zůstat.

Po druhé mně ukradli aktualizovanou navigaci do auta. Z tašky přes rameno než jsem došel z obchodu ,kde mně tu aktzualizaci za 200 Kč dělali, do auta. Asi 300 metrů.

Nejvíce jsem byl okraden v zaměstnání kde při konkursu fabriky jsem nedostal vyplaceno 40000Kč dlužné výplaty a žena 35 000 Kč. Prostě dluhů bylo tolik , že na nás nezbylo. Jenom správce konkursní podstaty , ten si nic neodpustil a vyplatil si cca 4 mega odměny.

Dokonce i v rodině jsem byl okraden o dědický podíl za byt po rodičích. Takže komu že se to dá dnes věřit ?



+1 bodů

Zlodeji sú vynaliezaví. Stalo sa mi zopárkrát, že sa im podarilo okradnúť ma, niekdy pre vlastnú nepozornosť, niekedy svojou šikovnosťou. Zopárkrát sa mi ale podarilo tomu zabrániť aj vo vyššom veku a s prekvapením zlodejov, že stará baba sa dokáže obrániť.
Uvediem 2 prípady:
1 - bezočivosť - kolega na ceste zobral krvácajúceho zraneného, doviezol ho do nemocnice, zaparkoval na nádvorí, pomohol mu do vyšetrovne a po návrate našiel auto vykradnuté. To sa stalo vnútri areálu nemocnice.
2 - šikovnosť - nedávno som kupovala ako suvenýr zo zohraničnej cesty 2 univerzálne šatky, po jednaní som bola spokojná s cenou, prevzala som si šatky od ženičky-obchodníčky a šťastná som nákup odniesla na hotel. Pri odchode domov som ale zistila, že napriek tomu, že som pri preberaní tovaru videla a cítila 2 šatky, v skutočnosti mi obchodníčka vlastne podala len jednu, šikovne zloženú.

+1 bodů

Smutné téma. :( Moje největší ztráta byla když jsem ještě jako chudé mládě prodávala v obchodě. Přišly dvě dámy středních let. Jedna mě honila po obchodě a vyptávala se na kytky, druhá zatím vlezla do kanceláře a ukradla tam tržbu z minulého dne pro kterou si měl šéf večer přijít. Bylo to asi 20 tis. A já je pak musela splácet.
Jinak z kabelky jednou mobil a podruhé peněženka, moc v ní naštěstí nebylo. Ale naučilo mě to opatrnosti, dnes když nakupuji nosím kabelku přes rameno otočenou směrem k bříšku, taška musí být zapnutá a ještě přes ní mám ruku. Když je v obchodě víc lidí, ruku z kabelky vůbec nesundám a nakupuji jen jednou rukou. :)

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Přímo okraden, jako třeba na ulici jsem nebyl. Jinak mi byla ukradena 3 auta, tedy bylo jich víc, ale tři se nenašla. Pak mi několikrát auta vykradli (autorádia, navigace, rezervy, hevery atd.). Pak jednou peněženka s doklady a asi 16 tisíc korun. Nejvíce mě však v průběhu podnikání okradli zákazníci, kteří nezaplatili. To je několik set tisíc.
Třikrát jsem se soudil a vždycky vyhrál, ALE nikdy nic nedostal, protože kde není co brát, ani smrt nebere. Od té doby jsem se na české soudy vyprdnul, protože je to zbytečné.

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mi ze šatny ve školce jednou ukradli sako. Podruhé, já husa si položila tašku na parapet otevřeného okna, peněženku. 2x peněženku z tašky. Vždycky to byla taška nepřehledná, ve které najít deštník byl kumšt. Nahoře byl rachotivý sáček, jednou s pletením a jednou s rohlíky. (headbang) Jednou, to se stydím ještě dnes, mladá kupovala vnukovi boty a mě požádala pohlídat tašku. Položila jsem ji do židle za sebe u zdi a tam ji nějaká ku**va vybrabčila. Mladá tam měla ve velmi kvalitní peněžence vybrané peníze na nějakou mimořádnou událost, 10.000kč, permanentky do ZOO, průkazky pojišťoven kluků i svou, občanku, pas, řidičák, stravenky. Šílené! Já, důvěřivý *****! Copak by mě taková drzost napadla! (headbang) A víte co? Všichni v lokalce vidí zloděje a všichni se šeptem upozorňují. 2x. Začala jsem řvát a ukazovat a všichni se na mě pohoršeně podívali! Jakože, to se nedělá!

inka Pokročilý (1.2k bodů)
+1

(giggle) Je vidět, že nejsem prezident! Každé ostřejší slovo mi vyhvězdičkuje. (envy)

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Vaše zážitky mi připomněly krádež, která se sice nestala přímo mně, ale...
Byli jsme se známými na pivku a při odchodu pán zjistil, že se mu ztratila kožená bunda. To sice bylo nepříjemné, ale hlavně měl v kapse klíče od auta, ve kterém nechali zamčeného psa. Druhé klíče neměl, tak jsme to šli zkusit na policii ( tehdy VB ). Z dopravního nás vypoklonkovali, ale pak jsme naštěstí na obvodním oddělení narazili na ochotné strážníky, kteří vzali ohnutý drát a vydali se s námi k autu. Když se s otevřením auta delší dobu lopotili bez úspěchu, požádala jsem je o ten drát a na první pokus jsem auto otevřela. Byla to samozřejmě náhoda, ale pro jistotu jsem se raději rychle rozloučila... :D

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

dennodenne.

za zdanený vyrobený tovar platím dane (dph) zo zdaneného príjmu.
hm.

(smoking)

image
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Přesně takové odpovědi jsem se obávala :(

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

prichádzam o veci zvyčajne vlastnou hlúposťou - zabudnem mobil v taxíku, položený na aute na parkovisku, prípadne nechávam položené niečo niekde a potom nezobrané.

ale vyložene že by som bol okradnutý, to si ani nespomínam (ak nepočítam zamestnancov, čo im občas ostane tovar za nehtami).

za najväčšieho zlodeja považujem štát - a to ktorýkoľvek bez rozdielu.

(smoking)

image
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

no komment :)



Související témata

+3 bodů
3 odpovědí 109 zobrazení
+3 bodů
4 odpovědí 298 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 299 zobrazení
0 bodů
15 odpovědí 455 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 243 zobrazení
26.10.2014 v kategorii Společnost anonym
+1 bodů
4 odpovědí 773 zobrazení
23.10.2014 v kategorii Společnost anonym
0 bodů
1 reakce 960 zobrazení
+3 bodů
7 odpovědí 351 zobrazení
...