0 bodů
261 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

... a kam můžu dávat nabíjecí? Děkuji :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Nabíjecí mám ve foťáku a všude jinde normální. Bylo mi vysvětleno, že do ovladačů, hodin a budíků se nabíjecí ani neoplatí, ani nevyplatí. Těšila jsem se, že nabíjecí si dám do měřidla tlaku, protože je za chvíli po baterkách, ale až doma jsem zjistila, že to výrobce zakazuje. (giggle) Hoši ve všech pohyblivých hračkách mají nabíjecí. A že jich mají!


Upraveno
+1

Správně ti bylo vysvětleno. Do tonometru kupuj alkalické AEROCEL u Lidla jsou levné a jedny z nejlepších.
Jenom mně mate ten tvůj tonometr. Já mám OMRON měřím se každý den a baterie měním déle než za rok.
Tady je můj! test při obrovském zatížení 600 mA !!
Ta světle modrá je baterie zinkochloridová (obyčejná), nikoliv alkalická. Pro velké proudové odběry nepoužitelná ale v hodinách a ovladačích může být.

zadejte popis obrázku zde

Já osobně u přístrojů u kterých mně záleží na spolehlivosti používám lithiové AA baterie.
Dají se na inetu koupit za podobnou cenu jako některé předražené značkové alkalické AA baterie. Bez poklesu kapacity fungují až do - 40oC !!!
Třeba do fotopastí se nic jiného nedává.
Zde je porovnání nejlacinějších lithiových AA s nejlepšími alkalickými AA bateriemi.

zadejte popis obrázku zde

Test prováděn také při nepřetržité zátěži 600mA !!!!

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Medvěde, děkuji ti za námahu, se kterou jsi mi to všecko vypsal. Dal sis práci! (hi) Já nevím, co to mám, rodina se mi na to skládala k narozeninám. Když to přestalo fungovat, vydělala jsem z toho baterky a šoupla do skříně. Až mi bude ouvej, vytáhnu to a začnu řešit. (happy)



+1 bodů

Jediné, co mě napadá, proč by v tonometru nemohly být akumulátory, je kvůli nižšímu napětí. AA akumulátor má 1.2 V a AA baterie má 1.5 V. Tonometry Omron musejí být bohužel napájeny 6V (ty co měří na paži), takže akumulátory nestačí nebo vydrží jen krátkou dobu, protože přístroj se nespustí, když je napětí napájecí nižší než 4.8 V

Naprostá většina přístrojů už funguje na nižší napětí, aby bylo možné akumulátory používat, nutnost napájet pomocí 1.5 V baterií je historická a u tak jednoduchého zařízení jako tonometr zarážející. Stejný problém je ale třeba s navigacemi Garmin.

Pozn.: existují sice akumulátory, které mají 1.5 V (tzv. PureCell nebo RAM), ale ty se nehodí pro nárazové velké odběry a jsou s nimi mnohé další problémy.

Na druhou stranu celkem s úspěchem regeneruju starší baterie na speciální nabíječce. Baterie tak používám několikrát za sebou, Napodruhé to sice už není zdaleka ono, ale počítám, že celková životnost baterie se dá deseti regeneracemi v součtu tak pětkrát prodloužit.

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Můj dotaz nebyl na akumulátorové baterie ani na tonometr ( tam vím, že se dávat nemohou ), ale na ALKALICKÉ. Částečně jsem získala odpověď z mosojova měření, ale konkrétně - do prostorového termostatu mám dávat alkalické? Děkuji :)

+1

Dotaz nebyl na akumulátory?
Kam všude mám dávat alkalické AA baterie?... a kam můžu dávat nabíjecí? Děkuji

No ale jestli je tedy řeč jenom o bateriích, tak nevýhodou alkalických oproti běžným je pouze cena. U alkalických není obal součástí chemického procesu, takže ho kyselina neprožírá. Právě v přístrojích, kterých si člověk nevšímá a nechá v nich baterii vybít až do dna (jako ten termostat v létě nebo baterka, co ji máme jenom kdyby vypnuli proud) je použití alkalických baterií chytřejší z hlediska prevence "vytečení".

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Díky, přesně tohle jsem potřebovala vědět. Omlouvám se, ten dodatečný dotaz na akumulátory neby pro mne tak důležitý :)



Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 122 zobrazení
30.12.2015 v kategorii Elektrospotřebiče Hanka P.
+1 bodů
0 odpovědí 218 zobrazení
28.8.2015 v kategorii Mobily Lenka
0 bodů
3 odpovědí 305 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 542 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 813 zobrazení
0 bodů
1 reakce 397 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 81 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 132 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 143 zobrazení
...