0 bodů
141 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Muj otec má byt u bytového družstva dosud nemá podepsané že je majitelem. A ohání se tím že je to jeho přitom technikovi řekl že to není jeho a ten se sebral a odjel protože když to není jeho nemuže dělat upravy. Tak když to není jeho tak se muže stát že by ho vystěhovaly? Kdyby nastaly změny?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů

Pokiaľ si nájomník (podnájomník) neplní zmluvné záväzky voči majiteľovi bytu - v tomto prípade bytového družstva, je možné nájomníka vysťahovat aj proti jeho vôli... K deložovaniu platia zákonom stanovené podmienky, bez splnenia týchto podmienok deložácia je protiprávna.



0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Váš otec nemůže být majitelem družstevního bytu. Družstvo je majitel a bydlící jsou členové družstva. Když někdo není členem družstva, je nájemníkem družstevního bytu. Jestliže váš otec ještě členství nemá uzavřené, je nájemníkem a upravovat byt v žádném případě nemůže.

+1

Niekedy si to ľudia pletú...
1 - Majiteľ bytu v osobnom vlastníctve môže byť súčasne aj členom bytového družstva, ktoré vykonáva správu bytového domu. Má právo robiť úpravy bytu, ktoré nemenia statiku a pôdorys bytu - výmena dverí, okna (pokiaľ nezmení vonkajší vzhľad fasády domu. Na zasklenie balkóna, lodžie má mať súhlas BD)
1 - Nájomník bytu vo vlastníctve družstva, môže (v prevažnej miere aj je) byť členom bytového družstva. Takýto nájomník bez súhlasu BD nemá právo robiť úpravy bytu.

lili Registrovaný (107 bodů)

Led sem si všimla že jsi admin a tak sem poslala gratulaci ,ale prej otázka je zkryta autorem,no nevím, že bych něco zkryla.Ale asi sem někde něco odklila (doh) jinak(handshake)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
+1

nene .....vysnetleni najdes v mem novem prispevku o kategoriich ...uz jsem to opravil ...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


Související témata

0 bodů
1 reakce 138 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 234 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 273 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 521 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 198 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 110 zobrazení
30.9.2015 v kategorii Ostatní Látal František
+3 bodů
1 reakce 202 zobrazení
10.9.2015 v kategorii Ostatní Jiráková Anna
+1 bodů
7 odpovědí 415 zobrazení
22.8.2015 v kategorii Zdraví, krása Jindřich Mariška
0 bodů
3 odpovědí 196 zobrazení
...