0 bodů
613 zobrazení
v kategorii Právo a zákony

Dobrý den, před Dvěma měsíci mě přišel dopis od soudu ve kterém stálo že jsem obviněný z jistých činů které bych si rád nechal pro sebe a byl jsem odsouzen k 1 roku vezení s podmíněným odkladem a byl my odebrán řidičský průkaz na 2 roky.
Včera večer se na parkovišti motaly 2 podezřelé osoby v černém náhodou jsem je zaregistroval, zkoušely kliky od aut a koukaly dovnitř a to už podle mé přítelkyně druhý den, neváhal jsem a volal jsem linku 158, bylo my zděleno že pošlou hlídku, policejní hlídka ač sídlí doslova 100 m od parkoviště dojela po 15 min autem a ty dvě osoby se mezitím vytratily, posléze my volá pán od policie že nic nezaregistrovaly a že se na to zaměří, druhý den jsem v obavách o svoje auto protože s ním nejezdím a dlouhou dobu už stojí do něj nasedl a chtěl jsem s ním odjet na 1 km vzdálené bezpečné parkoviště které je kousek od mé současné práce ale jako naschvál jsem byl zastaven hlídkou PČR na běžnou kontrolu a ta zjistila že mám zabavený ŘP a předala my výzvu k podání vysvětlení podle § 158 odst.7 trestního řádu. Rozhodně jsem neměl v úmyslu mařit úřední rozhodnutí dělal jsem to pouze v obavách o svůj automobil a nemám nikoho jiného kdo by mě ho přeparkoval byla to pouze jednorázová akce . A já se ptám jak mám postupovat a co mám říct, protože za týden mám přijít podat ono vysvětlení.. Předem děkuji za rady a návrhy..

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

S podobnou situací žádnou zkušenost nemám, ale v každém případě bych vypověděla pravdu. K žádném trestnému činu sice nedošlo, ale příhoda, jak ji tady popisuješ mi moc pravdivá nepřipadá. Že nemáš nikoho na přeparkování ti nejspíš nikdo neuvěří...



+1 bodů
lili Registrovaný (107 bodů)

Nechci bejt hnusná, ale víš co bez řidičáku do auta nelez.Nechci ti kazit vánoce ale vypadá to hodně blbě:@

S vaší reakcí naprosto souhlasím a uvědomuji si to, nicméně stalo se.
Jaká sankce my v tomto případě hrozí?
Jinak děkuji za názor.

lili Registrovaný (107 bodů)

Honzo, napsala sem vypadá to hodně blbě,tím sem myslela to, jak píše opičák bohužel...
Ale neztrácej naději nikomu se nic nestalo,a je čas vánoční tak snad, no dej vědět až to budeš mít za sebou lili

Johanka Registrovaný (119 bodů)
+1

Pokud se to dostane před soud, tak je zle. V tom správním řízení máš naději. Bych se tam rozbrečala a slíbila, že už budu hodná, nebo prostě něco.
P.S. Hlavně se to nesnaž uplatit, to by sis zavařil tuplem.

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Maření výkonu úředního rozhodnutí může vyústit v proměnu podmínky na nepodmíněný trest. Záleží na tom, jestli v době kdy vás chytli jste měl již pravomocně udělenou podmínku.

Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání

(1) Kdo maří nebo podstatně ztěžuje výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že

a) vykonává činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění podle jiného právního předpisu nebo pro kterou takové oprávnění pozbyl,

atd atd atd

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Tolik litera zákona.

No právě ta podmínka je již pravomocná a to 2 měsíce, znamená to že jsem bez šance a půjdu na tvrdo ?
Není polehčující okolnost to že jsem tak jednal ze strachu o svůj majetek a také to že jsem to vše den před tím než mě zastavili nahlásil ?

Popřípadě co mám říct u toho výslechu aby jsem si ještě více neuškodil ?

Děkuji za předchozí reakce opicaku stejně tak i Johance a lili..

Honzo, já bych to jako polehčující okolnost viděla. A jak píše Lili, je před vánocema, klidně běž a tvař se hodně zkroušeně. Obhajuj se strachem o svůj majetek. Držím ti palce a dej vědět jak dopadneš :)

+1 bodů

Svým jednáním jste porušili podmínku.
jediná výjimka při porušení podmínky je, pokud porušení podmínky bylo nezbytné pro záchranu života, nebo v případě, kdyby vaše nečinnost vedla k závažným škodám na majetku. Někdy právnici vytáhnou tuhle formulaci a pak se měsíce baví, co je to: závažní škoda na majetku...
Pokud jestvuje jiná možnost, aby nedošlo k porušení podmínky, je třeba použít tuto možnost. Vy jste ji nevyužili.

0 bodů

V ten den opravdu nikdo na přeparkování nebyl (rodiče bydlí daleko) kolegové z práce snad, ale nevím kde bydlí a kontakt nemám a další noc než přijdu z práce jsem tam to auto nechávat nechtěl, příběh je skutečně pravdivý..
Jinak děkuji za názor..

Řekni pravdu …. Ať je jakákoliv, třeba i to, co ti tady lidé nevěří. Ona ta lež daleko nedojde ….. to už jistě znáš …. na lži tě potopí než řekneš švec. A hleď za svou pravdou stát ……..

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Dvakrát se mi stalo, že jsem sama nemohla přeparkovat auto i když z jiných důvodů a požádala jsem o to náhodného chodce. 1 km není zas tak moc, v nejhorším bylo možno nabídnou i úhradu. Tohle jako důvod těžko obstojí...

Ano Sůwičko, tohle je řešení, ale každého v dané situaci nenapadne. Třeba já bych náhodného chodce nepožádala, požádala bych jen někoho koho znám. I policisté nejspíš ví, že každý je jiný a stejný nápad ve stejné chvíli lidé nemívají. Proč nevěřit někomu jen proto, že situaci řešil jinak, než bychom to udělali my?

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Když je v sázce trest za nedodržení podmínky, nemělo by se tak moc riskovat, nebo pak s případnými následky počítat. Když jsem byla úplný řidič zelenáč, jela jsem z chalupy sama domů autem a to jsem v pohodě zaparkovala na dvoře. Jenže problém nastal za týden, když jsem potřebovala auto na dvoře otočit a vyjet zas ven na ulici. Bylo jasné, že to nemůžu zvládnout, tak jsem šla někoho hodného hledat a náhodou jsem narazila na dopravního strážníka. Ochotně mi s autem vyjel a teprve dodatečně jsem si uvědomila, že ani nekontroloval, jestli je to auto skutečně moje :)

:) No ……. :) Tady je jasný příklad toho že - s drzostí nejdál dojdeš. Já bych ještě dodala – nač to dělat jednoduše když to jde složitě. :)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 234 zobrazení
24.7.2014 v kategorii Auto moto anonym
0 bodů
3 odpovědí 476 zobrazení
0 bodů
1 reakce 208 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 499 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 457 zobrazení
20.8.2015 v kategorii Rostliny, zahrada Svoboda
+3 bodů
3 odpovědí 208 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 163 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 733 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 347 zobrazení
...