0 bodů
763 zobrazení
v kategorii Auto moto

zadejte popis obrázku zdeDobrý den, byla jsem učastníkem dopravní nehody. Policajti rozhodli že jsem viník já, ale nesouhlasím stím i přesto mě pod nátlakem a v šoku donutili podepsat papíry o nehodě. Jsou nějaké moznosti to ještě řešit?
Po upřesnění situace : odbočovala jsem vlevo na světelné křizovatce (já pak musím dát přednost zprava), měla jsem na semaforu zelenou tak jsem tam zajížděla viděla jsem, že mě nemuze zadne auto ohrozit, protoze byly ještě celkem daleko od semaforu, najednou jak sem projížděla tak naskočila oranžová, ale v tu chvíli auto protijedoucího bylo blíž a blíž (přidal rychlost), mám takový dojem že projel i na červenou, ale tím si nejsem 100% jistá. a naboural to do mě. Policajti se semnou vůbec nebavili, bavili s druhym učastníkem, po té přišli a bez ničeho řekli ze to byla jasná přednost zprava že viník jsem já. Mé auto má poškozený pravou boční část (přední pravý blatník d předních dvěří, přední dveře total, zadní dveře jsou bouchlé cca 10 cm od předních pravých dveří. "poškozený" ma rozbitý PP světlo, PP blatník, přední narazník, kapota. Pán tvrdí že jsem mu tam vjela sice jsem začátečník ale nejsem "blbá". podle nákresu co jsem si utvořila tak kdybych mu tam vlítla jak pán tvrdí tak on by měl zníčené LP světlo, LP blatník, atd). Nehlědě na to, že i když tam byly kamery tak policie se nekoukla na záznam, nezměřili brzdnou dráhu, nezjištovali jakou rychlostí auta jeli (já jela těsně pod 30km/h, kvůly odbočování)stále spěchali na můj podpis a posléze si jeli vedle do obchodu nakoupit. Nikdo se semnou nebavil. Dostala jsem pokutu a budou mi strhávat body. Myslíte že to má cenu řešit pokud se to ještě dá? Jsem si jistá že viník nejsem. Děkuji za vaší odpověd Děkuji
ps: mam i zranení z nehody.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Lucko, asi se Ti to nebude líbit, ale jsi viníkem na sto procent.
Proč? Odbočovala jsi vlevo a MUSÍŠ dát přednost protijedoucím. Je zcela nepodstatné, zda jel rychle a nebo na oranžovou, či červenou. Ty prostě MUSÍŠ dát přednost a není nikde v zákoně řečeno, že ve chvíli, kdy jiný účastník poruší předpisy, nemusíš je dodržovat ani ty.
Na záznam není třeba se dívat, je nepodstatný.
Jelikož píšeš, že jsi dostala pokutu, je zřejmé, že nehoda byla vyřešena na místě, což je tvoje plus. Pokuta na místě je zanedbatelná v porovnání se správním řízením. No a body ti vrátí za rok, pokud nebudeš mít bodovaný přestupek.

arygnoc Registrovaný (913 bodů)

pri odbočovaní vľavo majú prednosť všetci.

(smoking)

image


+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Na tom nákresu jsi namalovala semafor. Dnes a denně se setkávám s řidiči, kteří sice vypadají, že auto řídí již sto roků, ale pořád neví, jaký je rozdíl mezi zelenou (plnou) a zelenou (šipkou).
Takže předpokládám, že tam byl zelený terč, tedy plná zelená, tedy dáváš přednost všem. Tramvajím v obou směrech, protijedoucím, chodcům.

+1 bodů
milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Lucie,
neznáme výpovědi ostatních, jen Vaše vyjádření. Já jsem sice moc nepochopil jaký byl průběh situace, ale naprosto přesně vím, že pokud policie má sebemenší problém určit 100% viníka, neřeší to na místě. Jen udělá uřední postupy, zaznamená a přepošlo do správního řízení.

Nedávno kolegyně měla nehodu, byla na 100% přesvědčena o své nevině. Dokonce volali policii, ta to zkoukla dali jí pokutu, neboť ona zavinila nehodu.
Několik hodin to trvalo, nežli dle nákresu jsem jí přesvědčil, že se mýlila a nehodu zavinila ona.

jen čtu... na semaforu a přednost zprava?


Upraveno

byla tam kulata zelena čili odbočujici dáva přednost a v tom daném pruhu (tramvaje tam nejezdi)
no oni u mě viděli "mokrý papíry" a dal se semnou nebavili, vubec nic neresili, jen něco resili s druhou stranou, po tém přijel jejich synovec v Octavia RS, něco sním řešili a nahle přišli zamnou ze sem viník nehody. Vím, že tam ta přednost byla, rozhledla jsem se viděla jsem že muzu vklidu odbočit, jenze pan asi musel pridat rychlost (je mu 65 let a říkal ze je ve stresu protoze mu umřel znamej) v tu chvili byl ve mě. on mě dle pravnika podle telefonu nenechal dokončit odbočovací manévr. Protoze jak píšu při odbočování mi zrušil pravej blatník v blizkosti pravych dveří, prave dveře jsou totalka, pravy zadní jsou zničene jen kousek od předních a práh. Byla to felicie. a zde přikladam foto. On na té felicii mel rozbite práve před. světlo, pravy blatník atd. kdyz si udělate nakres téčkové křižovatky udělate si tam obdelník co odbočuje do leva a obdelník co jede na hlavní, zjistíte že kdybych mu tam VJELA tak by neměl rozbitou pravou stranu ale levou stranu auta. zadejte popis obrázku zde

opicak Registrovaný (769 bodů)

Proboha proč by ti měl umožnit dokončit odbočovací manévr ????? Proč? Ty jsi mu měla umožnit bezpečné projetí v přímém směru a teprve pak dokončit odbočení. On má přednost a není o čem diskutovat. Nezlob se na mě, ale jsi zralá na přezkoušení. Smiř se s tím, že jsi udělala chybu, to se stát může každýmu a přijmi to tak. Nehledej chyby u jiných, když jsi ji udělala sama. Právník je asi na baterky, když ti radí takový kraviny. Je úplně jedno, kde má kdo rozbité blatníky. On má přednost a ty jsi mu tam vjela. Něco jiného by bylo, kdyby jste jeli každý po jiné cestě, tam by se mohlo zkoumat projetí na červenou, ale v tomto případě, kdy jste původně jeli proti sobě po víceproudé komunikace, NE.
Nikdo ti hlavu neutrhl, nikomu nebudeš nic platit (pokud máš zákonou pojistku), tak neřeš zbytečnosti. Te to téměř učebnicový příklad. Viník jsi ty bez diskuze.
Píšeš "rozhlédla jsem se a viděla, že můžu v klidu odbočit".... tak jsi viděla špatně a to jsou právě ty zkušenosti, které nasbíráš za roky ježdění.

Buď ráda, že se NIC nestalo tobě a ani nikomu jinému. Kdyby byl pán zraněn a doba léčení přesáhla 7 dnů, spáchala bys tak trestný čin, za který bys byla odsouzena a bez papírů. Kdyby auto vjelo na chodník mezi lidi........ ani dál nemyslet. Vždyť se skoro nic nestalo. Naštve to, stojí to čas a peníze, ale je mnoho daleko horších věcí. Chybami se člověk učí.

To je sice skvělý, ale proč mi učastník na nehodě nabízel opravu? kdyz sem ho "ja nabourala" , proč nechtěl volat policajty a řekl že přijede "synovec" ? po té co přijel synovec si zatáhli policisty k sobě, nikdo nevyslechl svědky které jsem tam držela, protože to viděli.. Kamerový záznam mi neukazali, pod natlakem v šoku mě to donutili podepsat... nevadí mi pokuta nebo nějaký body, to mi je v celku ví te kde ještě mi jich zbývá dost. Navíc tomu pánovi je 65 let . Zajímalo by mě jestli je zdravotně zpusobilý a jestli by udělal přezkoušení. Byla tam i moje mamka, která se snazila mluvit s policajtama ale poslali ji slušně doprdele, byl tam s námi řidič co má profesák xx let., týpek od nehod co přijel dřív jak státnaci, tak mi udal za pravdu. A pokud vím tak nemusím dávat přednost tomu kdo projel na červenou. Kdo mohl očekávat že projede? Vy by ste očekával že zrovna on pojede na červenou?

milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

Milá paní, úplně slyším kolegyni z práce, která taky bourala a stále si myslela, že to nezavinila.
Když jsme si malovali situaci, sešívačkami napodobovali auta, tak postupně jí docházelo, že se mýlí a je viník. Dneska to ví již určitě.
Přeji Vám, aby právník radil dobře, ale aby radil spravedlivě.
Pokud jste měla jakékoliv pochybnosti, měla jste je nechat zapsat do spisu, a přešlo by se do správního řízení. Jelikož jste souhlasila s vyřešením na místě, přesně tak jak to vyšetřila policie, nemáte šanci dodatečně uspět.
Trošku rozeberu Váš text..
ale proč mi učastník na nehodě nabízel opravu třeba proto, že Vás litoval, viděl mladou hezkou ženu a má možnosti jak levněji opravit..
proč nechtěl volat policajty a řekl že přijede "synovec protože Vám chtěl ušetřit peníze a body...
přijel synovec si zatáhli policisty k sobě to jako je zatahal za rukáv a šel jím něco šeptat? Vy když jste mluvila s policií, vždy tam byl poškozený řidič přítomen?
nikdo nevyslechl svědky které jsem tam držela, protože to viděli
ale proč vyslýchat a obtěžovat svědky zbytečně, když je situace jasná. Proč jste nežádala a nenechala dát do spisu, že nesouhlasíte s přestupkem a požadujete svědky.
Navíc tomu pánovi je 65 let . Zajímalo by mě jestli je zdravotně zpusobilý a jestli by udělal přezkoušení toto už považuji za urážku, páč v 65 letech na tom může být lépe jak jiný ve 30 a přezkoušení-zde se ukazuje, že ani vy byste asi neobstála. Požadovala jste přezkum, že řidič nebyl zdravotně způsobilý?

Jak víte, že on jel na červenou..

Je mi líto každé osoby, která má škodu na zdraví či majetku. Z popisované situace stále nabývým větší dojem, že za nehodu můžete jedině vy. Vám se to ale nelíbí. Proto vám napíšu lež, abyste byla spokojena.

" Určitě zavinil nehodu ten starý pán a vy jste oběť policiejní zvůle. Braňte se..."
(spokojená?

opicak Registrovaný (769 bodů)

Pane Milane, já bych to lépe nenapsal, ačkoli jsem také Milan. Celé to na mě dělá dojem uražené mladé dámy, která nesnese pocit, že se může mýlit.
Chybu vám nikdo nevyčítá, to se může přihodit každému, ale je velké umění říct, nezlobte se, jsem viník.
Lucie, to že je pánovi 65 roků vůbec nic neznamená. Mě se šedesátka blíží, mám najeto ke třem milionum kilometrů, jezdím pro zábavu a taky proto abych se udržoval v kondici na brněnský okruh na silničním supersportu, který jezdí 300km/km a za starýho se rozhodně pro silniční provoz nepovažuji. Navíc práce kolem dopravních nehod je mým chlebem již více než dvacet roků.
Když vás baví utrácet peníze za pochybného právníka, který vám dává naději, tak se tím bavte. Chyba je jednoznačně na vás a Policie postupovala správně.

milan.cukrar Registrovaný (176 bodů)

opičáku, kolego Milane, tak nějak koukám, že jste na tom věkově stejně, ty kilometry mám o něco méně (polovinu) páč již nejezdím, Proč ale reaguji.

Ve středu jsem zaparkoval na velkém dvoře domova důchodců. Odvezl jsme tchýni na vozíčku do pokoje, když přišla sestra, se kterou jsme se před chvíli bavili u auta, že do mne nacouvala. Omlouvala se, že nerada atd..slušná že za mnou přišla. Nicméně ale neopomněla podotknout, že tam co jsme stál nemám co stát, že tam nikdo nestojí..
Ujistil jsem jí, že tam klidně můžu stát, nic mi v tom nebrání..

Zavolala svého syna, aby přišel pomoci jí sepsat záznam o nehodě. Po pozdravu mi sdělil, vy tady ale nesmíte stát, já mu na to sdělil, vy tady taky stojíte.. a najednou, sdělil, já si dělal srandu...

To že se stane nehoda je časté, a vždyx nepříjemné. Jen mne udivuje ze zkušenosti, že viník hledá vinu i na jiném, nežli na sobě..

Přeji krásné vánoce...

+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Ještě se k tomu vrátím - píšeš "byla tam kulata zelena čili prednost odbocujicim".

Co to ?? Přednost odbočujícím ?? To jsi se špatně vyjádřila a nebo jsi nepochopila situaci. Odbočující nemá NIKDY přednost. Odbočující dává přednost. Pouze pokud by byla zelená šipka vlevo, má pak odbočující jistotu, že chodci na přechodu, na který vjede za křižovatkou, mají červenou a všechna ostatní auta a i tramvaje (pokud by tam jezdily) mají také červenou. Tedy může vlevo jet, ale nemá přednost, protože není před kým by ji měl. Nikdo jiný zelenou nemá. Ale na chodce stejně i tak musí dávat pozor, protože chodec je na přechodu téměř "nesvéprávný chráněný živočich".

Ano špatně jsem to napsala. Vše píšu zrychleně a do toho to zatím řeším s právníkem přes telefon. Jen jsem se špatně vyjádřila :-))

0 bodů

Jednoznačně jste viníkem nehody vy. Nedala jste při odbočování vlevo přednost protijedoucímu vozidlu. Tečka. Jak rychle jelo, na jakou barvu není úplně až tak podstatné.

Dle obrázku nejde moc soudit, ale zdá se, že se jedná o vaše starší auto a poškození není totálka. Takže buďte ráda, že jste nedala přednost Felicii a ne nějakému SUV nebo náklaďáku. Pk by už nebylo s kým toto řešit.

Za právníka vyhazujete zbytečně.

0 bodů

Já si dovolím se do debaty přidat.

Existuje rozhodnutí NS, v obdobné věci, akorát s motorkou.

Auto odbočovalo vlevo a motorkce která jela rovně mělo dát přednost, motorka však o hodně překročila rychlost a z toho důvodu nestihlo auto odbočit, soud dal vinu motorce i když jela rovně po hlavní, odůvodnil to, že pokud by motorka dodržela rychlost, auto by stihlo odbočit, auto nemohlo předpokládat, že motorka porušuje o hodně rychlost.

Pokud by si prokázala, že auto po hlavní o hodně rychlost porušilo, dalo by se odvolávat na tento rozsudek, jinak jsi viníkem ty.
(sun)



Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 337 zobrazení
+2 bodů
5 odpovědí 218 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 421 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 178 zobrazení
0 bodů
1 reakce 138 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 333 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 426 zobrazení
1.2.2019 v kategorii Auto moto Jakub
0 bodů
1 reakce 308 zobrazení
0 bodů
1 reakce 234 zobrazení
0 bodů
1 reakce 262 zobrazení
30.5.2018 v kategorii Auto moto Horákova Martina
...