0 bodů
177 zobrazení
v kategorii Počítače, internet

Nevím jestli je lepší mít u všeho (email, ftp, facebook, google+, youtube) stejné heslo, nebo u každého jiné. Výhoda je že si pamatujete jen jedno ale pak když na něj někdo přijde tak má heslo ke všemu.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+3 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

No právě že ne. Mám to sice zapsáno, ale začínám v těch heslech mít pěkný hokej. Uvažuji, že si na webech, kde na tom zas tak moc nezáleží ( Youtube, e-shopy ... ), změním hesla na jedno stejné a jen u emailu, IB a podobně nechám složitější. Jak by mi na ta heslo mohl někdo přijít? Kocour moc číst neumí a v mých čmáranicích by se loupežníci stejně nevyznali :-)



+2 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Ne, všude jiná .-)))

+2 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Používým několik variant

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Vadí mi měnit hesla. Na to moje by stejně nikdo nepřišel. A kdybych si hesla měnila, musím si je někam zaznamenat, abych já sama věděla kde jsem jaké zadala. A to už by bylo pro potencionálního lupiče pohodlné, protože bych to určitě neskrývala někde na nedostupném místě, ale poblíž počítače. Do hlavy mi však nikdo nevidí. Takže já mám jenom jedno heslo a mám ho v hlavě.

0 bodů
ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Vsude si davam jine heslo, protoze ne kazda stranka ma databazi uzivatelu zabezpecenou a mne se nelibi predstava, ze se nekdo (utocnik nebo majitel/zamestnanec webu) muze podivat na me heslo a pak ho vyzkouset i na jinych webech a pripadne se mi nabourat do identity. A abych se z tech hesel nepodelal, pouzivam vynikajici aplikaci Lastpass. Funguje jako doplnek pro vsechny prohlizece a pamatuje si pristupy na vsechny weby. Ve vysledku mam tedy jedno heslo, kterym se hlasim do aplikace Lastpass a zbytek hesel jsou zmeti malych a velkych pismen, cisel a specialnich znaku, ktere si ani nemusim pamatovat, protoze na jedno kliknuti je aplikace Lastpass doplni tam, kam potrebuji. Databaze hesel je ulozena v cloudu na serveru Lastpass a sifrovana. K desifrovani dochazi pouze na pocitaci, na kterem k nim pristupuji. Pristupovat k heslum muzu z jakehokoliv pocitace pripojeneho k internetu (za predpokladu, ze znam sve pristupove udaje). A co kdyz se mi nekdo naboura do Lastpass uctu? Mam aktivovanou dvoustupnovou autentizaci, tzn. zadavam heslo, ktere znam, a kazdych 30 sekund generovane cislo, ktere mi zobrazuje telefon. Aplikaci pouzivam jiz druhym rokem a nemuzu si ji vynachvalit!



Související témata

0 bodů
6 odpovědí 216 zobrazení
+3 bodů
0 odpovědí 67 zobrazení
25.12.2015 v kategorii Diskuze Jakub
+3 bodů
0 odpovědí 107 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 450 zobrazení
0 bodů
1 reakce 338 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 360 zobrazení
11.9.2014 v kategorii Ostatní Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 280 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 275 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 84 zobrazení
...