0 bodů
631 zobrazení
v kategorii Ostatní
Ahoj, o jarnich prazdninach jsem chtela letet do Egypta, ale dnes jsem zaslechla, ze se tam valci, ci co.. Je to pravda nebo ne?? A mam tam tedy letet?? :( Diky

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

7 reakce

+2 bodů

Informace Ministerství zahraničních věci České republiky:

"Egypt: Aktuální doporučení k cestám

Stále v platnosti: 18.2.2015

Publikováno: 04.02.2015 / 09:19

MZV dlouhodobě sleduje bezpečnostní situaci v Egyptě. Ve srovnání s 2. pololetím roku 2013 a 1. čtvrtletím roku 2014, kdy byl vyhlášen výjimečný stav, se bezpečnostní situace v zemi od června 2014 zklidňuje a začíná vykazovat znaky relativní stability (s výjimkou severu Sinajského poloostrova a západní hranice s Libyí). MZV i nadále doporučuje cestovat do Egypta, s výjimkou rudomořských letovisek a významných staroegyptských památek, pouze v odůvodněných případech (obchod, studium). Zajišťování klidu a bezpečnosti zůstává pod kontrolou ozbrojených složek.

pokračování..."

.

Ak si dobre všimnete odtiene vo vyjadrení MZV

"...doporučuje cestovat do Egypta, s výjimkou rudomořských letovisek a významných staroegyptských památek, pouze v odůvodněných případech -obchod, studium."

takže vlastne mimo rudomořských letovisek a významných staroegyptských památek nedoporučuje turistický pobyt v Egypte

 



0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)
Upraveno opicak
Jestli poletíš nebo ne je tvoje rozhodnutí, ale pokud se na to dá odpovědět, tak proč chceš letět do Egypta ?

Byl jsem tam jednou. Hotel celkem ušel (Shams Safaga) i když jsem čekal víc. Jídlo příšerný, to bych nějak rozchodil, ale nejhorší je to, že jsme byli jak v kriminále. Nikam se nedá jet, vyjdeš ven a hned tě za ruku tahá kdejaká verbež do svých obchůdků. Půjčit si auto a někam jet - zcela vyloučené. Vojenský režim, všude lidi se samopalama, špína, hnus. Za památkami pouze organizovaným zájezdem s vojenským doprovodem a to v koloně 80 autobusů. Přijedeš kamkoli, z 80 autobusů se vyhrne 3500 lidí a hurá na památky. Nic pořádně nevidíš a už tě shání k odjezdu. Možná jsem si vybral blbý hotel, možná jsem si vybral blbou cestovku ale jedno vím na sto procent. Egypt už NIKDY, ani zadarmo, dokonce ani i kdyby mi za to platili. ANi ty památky za to nestojí. Nejhorší dovolená mého života. Na hotelech neteče voda, když se večer všichni koupou a když náhodou teče, tak je studená.

Jeli jsme lodí po Nilu, válí se tam mrtvá zvířata, nafouknutá k prasknutí. HNus, opravdu hnus.

Je to zaujímavý poznatok, nie je však pravidlom. Záleží od destinácii a momentálnejj politickoekonomickej i vojenskej situácie. Ale aj od samotného turistu. Prirodzené ak ideme do oblasti, ktorá žije z turistického ruchu, musíme v afrických a ázijských krajinách automaticky počítať aj s takýmto "obťažovaním". Ak nereagujete, prestanú si vás všímať.

 

opicak Registrovaný (769 bodů)
Nevím, jak by mohlo to otravování záležet na samotném turistovi. Dokud jsem si jich nevšímal - otravovali. Na zvýšený hlas nereagovali - otravovali ještě více. Teprve kdyý jsem na ně začal řvát, tak dali pokoj. Zřejmě jsem byl v oblasti primitivních domorodých kmenů. Tam byli otravní všichni. Na plážích otravní a hnusní animátoři, nebo jak si říkají. Pořád něco chtějí, hrát hry. Osahávají turistky. Já jezdím na dovolené za odpočinkem a ne aby mi pořád někdo něco nabízel, nutil, přemlouval mě k aktivitám , do kterých mi nic není.

Španělské ostrovy, to je jiná, tam bych si svůj život dokázal představit.

V jednom máte pravdu, v týchto oblastiach reagujú impulzívnejšie, buďte ale rád, pokiaľ ste s nimi nemali ešte aj dotykovú konverzáciu.

Dotyková konverzácia - rozprávajúci sa vás snaži pri rozprávaní dotýkať, akoby zdôrazňoval svoje slová - niekedy je veľmi nepríjemné. Bežné hlavne v Afrike.

V momente, keď pozorujete "otravujucého", ten sa vám snaží vnútiť svoj tovar. Aj on chce prežiť.

Čo sa týka mojich skúseností s nereagovaním, dá sa to naučiť:

je to vlastne pohľad, ktorý akoby nevidel, bez zmeny mimiky tváre - pozeráte vlastne kdesi do diaľky - nevidím, nepočujem. S takto hluchým a slepým človekom sa predsa nik nechce baviť. Zatiaľ sa mi to všade osvedčilo na celom svete.

Dobré poznámky. S tím, že vás všude tahají do svých krámků a "nepustí" dokud si něco nekoupíte mám vlastní zkušenosti i z ostrova Djerba. Tam za vámi dokonce lezou do moře, což je vrchol. Raději dávám taky přednost Evropě. Minulý rok Španělsko letecky v letovisku Malgrat de Mar poblíž Barcelony. Vlakem se dá cestovat po celém pobřeží a poznávat. Fantazie.

0 bodů
dobrý den ,vubec se tam nevalčí ,lítam tam pořád a nic takového jsem tam neviděla,a za měsíc tam letím opět,mužete být  klidná Egypt je bezpečný,je to turistické město a hlavně nádherné.Přeji Vám krásný pobzt Hanka
0 bodů
Led1 Registrovaný (138 bodů)
Nie, pokiaľ z pracovných, alebo iných dôležitých dôvodov nemusíte, do Egypta v súčasnosti neleťte.Nesťažujte tamojším orgánom riešenie problémov ešte starostlivosťou o vašu bezpečnosť.


Související témata

0 bodů
3 odpovědí 173 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 196 zobrazení
1.9.2014 v kategorii Ostatní Denisa
0 bodů
3 odpovědí 352 zobrazení
0 bodů
1 reakce 263 zobrazení
0 bodů
1 reakce 380 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 161 zobrazení
+1 bodů
0 odpovědí 186 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 236 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 330 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 254 zobrazení
...