0 bodů
333 zobrazení
v kategorii Dům a byt

Chtěli bychom u zahrady se ženou udělat skalku, ale nevíme jestli to nebude spíše šeredné. Co byste dporučili vy? Jestli udělat skalku až k betonové cestě, nebo jen takový ostrov? Prosím o radu, nemůžeme se nijak domluvit :( Na pravé straně je starší keř Rododendron a  na pravé sakura, Chtěli bychom to nějak ucelit do sebe nás napadlo. Váš názor? Keře nebo tak něo a vysypat kůrou nebo kačírkem. Budu rád za každou radu.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Návrh na úpravu zahrady jen podle fotografie udělat opravdu nejde, prostor je nutné napřed vidět v reálu. Teprve poté je možno zakreslovat do fotografie.

Ale skalku uprostřed zahrady určitě ne!

Správná skalka musí být nízká a nejlépe se bude vyjímat blízko domu, dům přímo může tvořit pozadí skalky. Nezapomeňte na to, že skalničky kvetou pouze na jaře, duben až červen to bude záplava květů, přes léto jen zelené koberce. Prostor je třeba vyplnit i jinými trvalkami.

Důležitá je i orientace podle světových stran a podle toho vybírat ty vhodné rostliny.

Při výběru jehličnanů je třeba myslet pár let dopředu, z krásné malé rostlinky vám může vyrůst obrovský strom který bude překážet.

Sakuru i Rhododendron bych nechala jako solitery v trávníku, jen obložit kruh kameny a vysypat kůrou. Podél cesty (jen pruh v jedné řadě) bych dala nízké cibuloviny,Sněženky, Bledule, Crocusy, Ladoňky, Modřence, Sasanky, Čemeřici. Kvetou po sobě v pořadí jak je píši a bude to ozdobné po velkou část roku.

Jestli máte děti, někde u stromu (aby byl i stín) bude vhodné to pískoviště, většinu plochy nechat jen anglický trávník a prostor pro bazének, skluzavku, děti ocení i dětský domeček, nejlépe jen vzdušný z přírodního materiálu, dobře vypadá i návaznost domečku na kmen stromu.
Prosim o váš kontakt, kde bych vás mohl kontaktovat ....zřejmě tomu rozumíte víc než já :) Moc děkuji pište na formy01@seznam.cz




Související témata

0 bodů
1 reakce 2.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 610 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 473 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 93 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 170 zobrazení
28.12.2014 v kategorii Ostatní Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 129 zobrazení
...