+1 bodů
279 zobrazení
v kategorii Hudba film

Ahoj, chtěla bych přezpívat písničku (konkrétně Memory od Webbera). Nemám problém s nahráním ani s přezpíváním. Spíš se bojím, že když zveřejním svoji verzi poruším autorská práva. Proto bych se chtěla zeptat, jestli je potřeba nějaké povolení os autora nebo od kohokoli jiného a jak to vlastně funguje. Hledala jsem to na netu celkem dlouho ale žádné informace jsem nenašla.
Díky moc

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Máš moc pěknej nick ...ale prosímtě příště si to zabarvování textu nechej od cesty :D my co máme černé vzhledy to pak nemůžeme přečíst ...:D..
☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
Každé umelecké dielo je autorsky chránené. Umelcov v jednaní o tantiemy (to znamená poplatok umelcovi za využívanie umeleckého diela) zastupujú agentúry zaoberajúce sa ochranou autorských práv.

V ČR sa touto ochranou autorov zaoberá niekoľko agentúr. skúste si vyhľadať napríklad "ochranný svaz autorský"


0 bodů

Pokud nazpíváš písničku pro svou osobní potřebu, není třeba nic; pokud nazpíváš písničku dostupnou pro veřejnost (internet, koncert...), musíš mít předem souhlas autora, většinou zastupovaného tzv. kolektivním správcem, agenturou (u nás viz OSA).
Pokud nejde jen o interpretaci originální hudby a textu, ale o zásah do díla (například i překlad textu), pak musí být souhlas autorů (hudby i textu), zpravidla zastupovaných nositelem autorských práv, jímž je v případě muzikálu Cats agentura Really Useful Group. Ta mimochodem na Cats (a další Lloyd-Webberova díla) poskytuje zvýhodněné licence pro amatéry, pro školy apod. viz třeba http://www.stageamusical.com/category/territories/czech-republic/secondary-schools-czech-replublic/



Související témata

0 bodů
0 odpovědí 144 zobrazení
28.8.2016 v kategorii Hudba film Jaaaaa
+1 bodů
0 odpovědí 110 zobrazení
17.8.2015 v kategorii Hudba film Wito
+1 bodů
2 odpovědí 358 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 363 zobrazení
11.8.2014 v kategorii Hudba film Dominika
0 bodů
11 odpovědí 548 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 229 zobrazení
10.7.2014 v kategorii Hudba film anonym
0 bodů
0 odpovědí 251 zobrazení
0 bodů
1 reakce 144 zobrazení
...