0 bodů
707 zobrazení
v kategorii Právo a zákony
změna kategorie Angelo

Dneska jsem procházel přes pumpu a telefonoval a vyběhla na mě pumpadlářka že se to nesmí. Proč?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Pokud to tam neni primo napsano ...mobil urcite nevyhodi benzinku do povetri ...nedavno jsem se ovsem dival na dokument ..kde bylo receno ze po vystoupeni z auta by se clovek mel dotknout kapoty ...protoze nektere druhy obleceni nahromadi prezprilis staticke energie a pri pumpovani do nadrze mohou zacit horet po vyboji benzinove vypary ....
Az na tebe priste vyleti nejaka pani od cerpacky tak ji klido rekni ze je blbka protoze to by jsis v tom pripade musel ...pred prijezdem na cerpaci stanici vypnout mobil a vytahnout baterii ...
Je jedno jestli volas nebo nekdo zavola tobe ....tak jako tak by jsi byl pri skratu casovana bomba ....mobil je stale v provozu z stale pod proudem ...
Apropo ....kolik ma v sobe energie auto?...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢


+1 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Běžně při tankování telefonuji, pokud mi někdo volá. Nevidím důvod zákazu. Je to stejné, jako zákaz mobilních telefonů v letadle. Celosvětově nebyl prokázán možný vliv na bezpečnost letu a proto mnohé aerolinky uvažují o zrušení zákazu. Odolnost přístrojů musí být na takové úrovni, aby nebylo možné jejich ovlivnění běžnými výrobky.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Z důvodů bezpečnosti. Aby nedošlo k náhodnému zajiskření a následně k výbuchu par. V dnešním počasí však riziko bylo spíše nulové.

0 bodů

Zahraniční řetězce to zakazují provozním předpisem (přímo při tankování). U nás se ale na protipožární prevenci oproti jiným zemím kašle. Třeba v Německu, Rakousku a Anglii by vás překvapilo víc takových přehnaných věcí - zdá se mi, že je to snad ještě pozůstatek války.

Provozovatel pumpy (a pumpařka) na to právo má. Na druhou stranu na čerpacích stanicích tuzemských a ruských řetězců se zcela běžně kouří, a to i v prostoru stojanů, včetně obsluhy. Takže pro mě je to otázka, jestli projevovat svoji osobnost naplno, bezstarostně a svobodně po slovanském způsobu nebo se jako ovce podřídit předpisu nějakého kapitalistického OMV, který tím terorizuje své zákazníky (ironie).

V minulosti, kdy nebylo předepsáno odsávání par skrz pistole, jisté riziko vznícení par od statické elektřiny (nebo jiné jiskry) bylo, teď je prakticky nulové. No ale nemůžete si být jisti, že odsávání funguje - že ne? Použití mobilního telefonu bylo v ojedinělých případech šetřeno jako důvod požáru, ale nikdy nebylo prokázáno.

Mne osobně ta událost 1.10.2013 na Lukoilu Zdiby přesvědčila, že jsou jistá rizika, která nelze selským rozumem předvídat a na základě selského rozumu podceňovat.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 142 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 96 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 171 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Ostatní Vítek
0 bodů
3 odpovědí 201 zobrazení
16.6.2014 v kategorii Zvířata Ruda
0 bodů
4 odpovědí 248 zobrazení
16.5.2014 v kategorii Zvířata Dominika P..
0 bodů
1 reakce 412 zobrazení
27.6.2014 v kategorii Mobily Breberka
+2 bodů
2 odpovědí 214 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 370 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.1k zobrazení
...