0 bodů
325 zobrazení
v kategorii Ostatní

Co doporučujete? Mám nalít horkou vodu? Jak dlouho nechat odpučet?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Upraveno mowla

Jaký je to hrnec???
Litina, nerez, smalt, hliník...


Takže je to ´tajné´...
;-)
OK - litinu a nerez doporučuju vyčistit hydroxidem sodným (bacha, je to ´drsná´ žíravina, sežere nejen přiboudlinu, ale - pokud si nedáš pozor, i ruku). Je to rychlé, účinné - a nerezi či litině louh neublíží.
Smalt je poněkud ´háklivější´, takže jej nech odmočit (klidně i několik hodin) a poté vodu v něm ´uvař´, na závěr přidej kyselinu (nejlépe HCl, ale stačí i ocet) - jen pozor na agresivní páry, musíš větrat.
Hliníkovej hrnec vyhoď...
;-)
Jo - pokud je - čirou náhodou, hrnec skleněný, platí totéž, co pro smalt.


A rozhodně nepoužívej abraziva (leda by povrch hrnce byl už poškrábaný*) - ve ´škrábancích´ při dalším vaření připalování začíná...


*) pokud už hrnec poškrábaný je, nech jej otryskat (pískem), z dlouhých a úzkých škrábanců se stanou ´kulaté´ bodové, ty tolik nevadí
a nebo jej vyhoď a kup si novej



0 bodů
frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Jen horkou vodu a prostredek, a pak vzit dratenkou



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 285 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.4k zobrazení
2.10.2014 v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 504 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 367 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 273 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 961 zobrazení
...