0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Když chci doma udělat vlastní mleté vepřové maso. Co mám koupit za kus? Jaké vepřové?

Vaše reakce

Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

4 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Podle toho, na co je chceš...
Třeba na prejt bůček, na karbenátek plec.
;-)
Co chceš vařit (péct)?



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Můžeř udělat z jakéhokoli masa. pokud však chceš, aby to drželo nějak pohromadě, je třeba aby tam bylo i dostatečné množství tučného.

0 bodů

Chci na karbanátky.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Tak na karbanátek máš nejlepší vepřovou plec (klidně i ´odřezky´, stejně budeš maso mlít) nebo směs kýty a bůčku.
A pro lepší soudržnost můžeš přidat cca 10 % prátu (někde lze i koupit), vyrábí se z hovězího (telecího, skopového...) tak, že je jemně umeleš a poté nasolíš, zchladíš k 0°C a za postupného přidávání vody (také okolo 0°C, může být i ledová tříšť) umícháš do jemné kaše. Tu pak vmícháš do mletého vepřového.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mowla, tož to, co jste poradil, to je skoro vysoká škola řeznická (giggle) Tak do takkhle vypracovaného prátu, ale z hovězího masa, táta zapracoval na kostičky nakrájený bůček, nechal uležet snad den, dva, už nevím. A upekl. Na povrchu se udělala krusta a uvnitř to bylo úžasně šťavnaté. Táta tomu říkal "železnice". To bylo opravdu nebe v hubě. (blush)



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 186 zobrazení
21.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Poutný
0 bodů
2 odpovědí 424 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 220 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 297 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 308 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 226 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 322 zobrazení
2.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Běhounek
0 bodů
1 reakce 173 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 346 zobrazení
5.7.2014 v kategorii Dům a byt Alfons
0 bodů
4 odpovědí 858 zobrazení
...