Vítáme tě na stránkách Czporadna.cz

Po registraci se staneš součástí bezva kolektivu a získáš řadu nových funkcí.

Neváhej a registruj se! >> zde <<

0 bodů
269 zobrazení

Vaše reakce

Vaše jméno:
Soukromí: Vaše e-mailová adresa bude použita pouze pro zaslání těchto notifikací
Anti-spamová verifikace (Odpovězte na otázku):
Pro přeskočení této verifikace v budoucnu, se prosím přihlašte nebo registrujte.

4 reakce

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Pšeničné je barevně jednotné a taky takové jako hladké. V celozrnném jsou vidět zrníčka a to bečivo je jakoby plné malých hrbolečků a barevně odlišných skvrnek..



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

V zásadě nepoznáš - celozrnné pečivo je tmavší, než bílé - ale některá pečiva z bílé mouky výrobci dobarvují, takže nepoznáš.
;-)
Balená pečiva musí mít popis, kde se složení dočteš - celozrnná musí obsahovat aspoň 80% podíl celozrnné mouky.
Složení pečiva čerstvého zjistíš dotazem u prodavačky.


Celozrnná mouka je mletá z celých zrn (všetně otrub), bílá mouka je mletá jen z vnitřní části zrna (omletý, očištěný ´bílek´ - bez slupek i klíčku).


Další variantou jsou pečiva vícezrnná - z více druhů mouky, ale nikde není dáno, zda musí nebo nemusí jít o mouku celozrnnou.

0 bodů
frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Kupuj to tmave se zrnicky, a jinak to musis cist, je to tam nastesti uvedeno.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Laik neni schopen jednoznačně rozeznat. Je nutné číst popis na výrobku.



Související témata

+3 bodů
3 odpovědí 152 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 693 zobrazení
2.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
3 odpovědí 571 zobrazení
10.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Gábina Nosková
0 bodů
1 reakce 99 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 192 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 109 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 147 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 274 zobrazení
...