0 bodů
233 zobrazení
v kategorii Auto moto

Jde zjistit přetočení tachometru?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já bych se podívala na opotřebení pedálů, ty málokoho napadne při přetočení vyměnit. Už jsem tímto způsobem podobný trik odhalila :o

mowla Domácí (2.9k bodů)

Podobně se opotřebovávají i šaltpáka a volant - ale - před pár lety kámoška chtěla prodat auto a tak jsem s ní ´obrazil´ pár bazarů - a od té doby bazaristům nevěřím ani ´ň´ - ani takovým těm AAA, ESA ani ´malým´ - všichni lhali, překrucovali a ´tajili´...
Relativní jistotu poskytují značkoví prodejci u tzv. ročních vozů, ´firemní´ prodejci aut z operativního leasingu - ale ani těm nelze věřit vše.
A - ´bonbónek´ - prodejce Suzuki v Praze letos nabízel jako ´roční´ auto něco, co má v Cebia dvaapůlroční historii oprav - najetých cca 12.000 km přiznal, poměrně těžkou bouračku ale ne. Psal jsem dotaz na dovozce Suzuki - ani neodpověděl...
:@

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Máš pravdu, ale šaltpáka a volant jsou dost na očích, kdežto pedály na podlaze tak moc vidět nejsou. To zmíněné auto jsem nakonec zdědila a ještě před vypořádáním pozůstalosti ho někdo odcizil. Byl to automat, moc hezké autíčko, ale nejspíš si loupežník až tak moc nepomohl. Stejně už kvůli lékům řídit nesmím, tak už jsem se s tím vyrovnala.(happy)
Jo a z bazaru nebylo, ale individuálně dovezené.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Obecně řečeno - ne.
Pokud si nemůžeš ověřit historii auta (např. na http://www.cebia.cz/ ) a nemáš důvěru v prodávajícího, raději si kup jiné auto. Samozřejmostí by mělo být umožnění prohlídky auta v (autorizovaném) servisu - před koupí.

+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

popravde?

lacné auto vás v konečnom dôsledku vyjde drahšie ako nové. (spotreba, údržba, náhradne diely, žiadna záruka, následná likvidácia nepojazdého vraku).

kúpa nového auta je rozhodne vec, na ktorú sa oplatí si zobrať úver - na rozdiel od takého mobilu či dovolenky, na čo si ľudia požičiavajú bežne.

a potom sa ponúka niekoľko možností:

buď sa budete chovať ako čechoslovák zo 60.-80. rokov a bude to auto na celý život, alebo za dva roky ho predáte (v perfektnom stave), niečo doložíte a zasa si kúpite nové - je to istota stálej záruky, servisu.

takže radšej investovať do nového.

(smoking)

image

Jistota stálé záruky stojí 5 - 10 000 Kč i více na povinných servisních prohlídkách i když autu nic není.
Vyměnit olej a filtry dovede dost řidičů a kdo to neumí za pár šesťáků mu to autoopravář udělá.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 232 zobrazení
0 bodů
1 reakce 174 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 309 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 252 zobrazení
0 bodů
1 reakce 191 zobrazení
20.9.2018 v kategorii Auto moto martina
0 bodů
1 reakce 528 zobrazení
0 bodů
1 reakce 238 zobrazení
28.9.2017 v kategorii Auto moto roman sklenar
0 bodů
3 odpovědí 185 zobrazení
14.9.2016 v kategorii Auto moto gmc
...