+2 bodů
777 zobrazení
v kategorii Rostliny, zahrada

Zakládám zahrádku, mám udělat barel na dešťovou vodu ze střechy? Je to nutné? Je nějaký rozdíl když zaleji zeleninu vodou z hadice, nebo odstátou dešťovou ze sudu? Proč všichni zalévají dešťovou. Je lepší?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Dešťová nebo odstátá voda je nejlepší na zalévání. Barel, nebo sud si určitě dejte pod okap. Voda z hadice je studená a po takovém zalití rostliny utrpí šok.

Mám pod okapem dva 1000 litrové barely na odchytávání dešťové vody. Pokud zaprší, tak mám navíc vodu zdarma. Když mi voda v barelech dojde, tak je večer napustím. Voda se ohřeje a druhý den s ní zalévám. Některá voda z kohoutku obsahuje i hodně chlóru.



0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Dešťovka je mnohem lepší, než voda z vodovodu nebo ze studny. Je mnohem měkčí, ostátá, má příjemnou teplotu. Vody z hadice je ledová a pro rostliny je to tepelný šok. I doma zaléváme kytky z nádoby, kdre je odstátá voda. Ale stejně na dešťovou nemá. (happy) I cena není zanedbatelná. Dešťovka je zadarmo. Platíte-li za vodu, pak se skoro oplatí zeleninu kupovat v nějakém řetězci. (pokus o humor) :o

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Pokud zakládáte zahrádku a máte místo na "chytání" dešťové vody, neváhejte ani vteřinu. Dešťovka je měkká voda, přírodní, i když dnes jsou všelijaké spolodiny ve vzduchu, které déšt do sebe nachytá. Říkám to laicky, nejsem odborník, ale jedno vím jistě, dešťová voda rostilnám prospívá. Já mám vlastní studnu, takže neřeším cenu vody, ale její "tvrdost". Všude kde to jde, mám sudy na dešťovou vodu. Samozřejmě, že v případě sucha, také zaleji ze studny, ale není to ono a musím hodně brzo ráno, nebo dost pozdě večer, protože je voda ze studny studená. Je to tak, jak říká borůvka.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 407 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 404 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 261 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.0k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 5.0k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 557 zobrazení
0 bodů
1 reakce 180 zobrazení
0 bodů
1 reakce 478 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 638 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 456 zobrazení
17.10.2014 v kategorii Rostliny, zahrada Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
...