0 bodů
615 zobrazení
v kategorii Sport, volný čas

Co vlastně provedl? Bibli jsem nečetl.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+3 bodů

nebylo mu prokázáno rouhání, tedy že by se byl prohlašoval za spasitele nebo syna božího, i když za to byl odsouzen (oficiálně vlastně nebyl, Pilát prohlásil: jsem čist od krve spravedlivého tohoto, vy vizte) nebo vlastně bez soudu zlynčován (ukřižován buď, jeho krev na nás a na naše dítky)

nejspíš se někomu příliš pletl do kšeftů (…vešel do chrámu Božího a vymítal všecky prodávající a kupující v chrámě a stoly penězoměnců a stolice prodávajících převracel… a řekl jim: psáno jest, že dům tento domem modlitby slouti bude, ale vy učinili jste jej peleší lotrovskou…) a kazil pracovní a úvěrovou morálku v tomto slzavém údolí vidinou příchodu království božího

a nakonec myslím, že verze, podle které si svou až fanatickou zásadovostí postupně znepřátelil kdekoho, na které je postaven konflikt v muzikálu Jesus Christ Superstar, je z dnešního pohledu celkem uvěřitelná, i když s Biblí to samozřejmě nemá nic společného

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Ano, to je ono. Buď se nám to líbí, jak je to hrané v muzikálu, nebo se nám to líbí, jak to vykládají církve. Anebo si to přečteme v Bibli.......



+2 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Politika...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

a co přeci jiného...

+1 bodů

Trest ukrižovaním dostal Kristus za svoj pasívny protest a verejný nesúhlas s vládnucou mocou v krajne. Jeho učenie získavalo nasledovníkov, čím sa oslabovala moc predstaviteľov "židovskej samosprávy a kňazstva" a Ríma. Kto sa protiví moci, budiž odstránený ponižujúcim spôsobom, medzi takéto tresty patrí aj smrť vyčerpaním na kríži. Hrot kopije strážcu Kristovi vlastne pomohol, skrátil mu umieranie.

frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Pletete si pojmy "Kristus" a "Jezis". Napriklad Zide ho dodnes nazyvaji Jezis, a krestani ho nazyvaji Kristus. Kristus ale asi nemuze "dostat trest", coz je dukazem toho, ze Jezis neni Kristus - a krestani nas podvedli.


Upraveno

,,Ajhľa, stojím pri dverách a klopem. Ak niekto počuje môj hlas a otvorí dvere, vojdem k nemu..." / Zjavenie 3:20 /

Pletete si pojmy "Kristus" a "Jezis". skúsme na to pozrieť z iného uhla:
vy ste "užívateľ frantaXX". pojem "užívateľ" je titul, funkcia, postavenie, pojem "frantaxx" je meno. Pomenovanie Ježiš Kristus je na rovnakom princípe - Ježíš pomazaný Bohom

/ Skutky Apoštolov 25:19 / Ale mali s ním akési škriepky o svoje vlastné náboženstvo a o jakéhosi zomrelého Ježiša, o ktorom istil Pavel, že žije.
Ježiš verejne pôsobil asi od roku 28 ako pocestný kazateľ v oblasti dnešného Izraela a západného brehu Jordánu. Hlásal skorý príchod Božieho kráľovstva a vyzýval k obráteniu a pokániu. Okolo roku 30 ho Rimania v Jeruzaleme ukrižovali.
Meno Ježiš pochádza z gréckeho mena Iésus (Ἰησοῦς) polatinčeného v stredovekých verziách Biblie. Iésús sa uvádza v gréckej Septuaginte ako prepis hebrejského mena Jehošua alebo skrátene Ješua (Jahve je spasenie, Spasiteľ, Záchranca). Jeho pôvodné meno bolo s istou pravdepodobnosťou aramejské, ale nezachovalo sa - no je dôvod veriť, že bolo hebrejské, ako je uvedené. Toto meno bolo v tej dobe v oblasti kde Ježiš žil veľmi rozšírené.
Kresťania ho nazývajú aj Ježiš Kristus (lat. Iesus Christus; hebr. ישוע, ישו Joszue; aram. ܝܫܘܥ, ܝܫܘ Jeszua = "JHWH"; gréc. Ιησους Χριστος /jesus ĥristos/). Kristus však nie je meno, ale titul pochádzajúci z gréckeho christós (grécky: Χριστός), čo znamená Pomazaný. Toto slovo je pravdepodobne prekladom hebrejského Mesiáš (heb. מָׁשִיַח), čo doslovne znamená "pomazaný Jahvem" resp. "pomazaný Bohom".

tvrdíte:"Kristus ale asi nemuze dostat trest" pojem Ježiš Kristus je nerozdeliteľný, aj keď sa použijú jeho prvky samostatne, aj ten zamlčaný je vždy prítomný. Takže ak Ježiš bol potrestaný, potrestaný bol aj Kristus

ak chcete diskutovať treba tému aj preštudovať a nevytrhávať z kontextu.

+1 bodů

Jezís byl zidovského vyznání, jako jeho rodice a celá rodina. Zabýval se studiem vseho esoterického, co se mu dostalo pod prsty. Známé jsou jeho esénské aktivity a znalost aramejstiny. Osudným se mu stalo, ze o nem jeho prívrzenci zacali sírit "nehorázné" povesti. To mu sice zvysovalo popularitu, ale brzo se dostal do konfliktu s zidovskou církví, a hlavním bodem bylo, ze neodmítal - kdyz byl jeho prívrzenci nazýván Mesiásem (spasitelem)- který má Zidovský národ jednou vyvést ze vsech problému. V zidovských svatých knihách je ale Mesiás skoro dopodrobna popsán - ze prijde z nebe, a né ze má pozemské rodice Marii a Josefa, které kazdý zná. A tak se doslo k záveru, ze je to podvodník, a na tom Zidé dodnes trvají. Prívrzenci Jezíse zalozili po jeho smrti církev a vselijaké legendy o zmrtvýchvstání a o zázracích. Sepsali to do svetoznámé knihy - bible. Takových jako Jezís behá po svete dnes hodne, a i tenkrát to nebylo jiné. On mel jen smulu svou tvrdohlavostí a fanatismem. Mohl vsechno odvolat. Tím ukrizováním chteli Zidé dokázet, ze mu buh nepomuze, ze je jen podvodník. (giggle)

+1 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

v jádru se to dá shrnout slovy: nehodil se mocným do plánů:
je

de

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Raději by sis Bibli měl přečíst. Je to přece jen velmi rozšířená kniha po celém světě, jen nějak u nás se přehlíží. Těžko vytrhávat něco z kontextu, když nevíš souvislosti.
Je to vlastě historie Židovského národa.

Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

osobně jsem ateista,ale bibli jsem četl,když chci něco kritizovat,musím vědět co a proč...

mama Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno mama

?????



Související témata

0 bodů
1 reakce 155 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 291 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.3k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 541 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 376 zobrazení
...