0 bodů
539 zobrazení
v kategorii Ostatní Marakuja06 Host (2 bodů)

Ahoj
jak začít. Asi tím, že jsem strávila pár dní u svého přítele. Bydlím s mamkou a domluvila jsem se s ní, že domů přijedu v pátek a ona souhlasila. Pak ale ve čtvrtek přijela a udělala strašnou scénu slovně napadala přítelovu rodinu i mě a celou dobu tvrdila, že jsem jí slíbila že se vrátím ve středu. Já bohužel (zčásti i kvůli zkušenostem z dřívějších dob) jsem se strašně rozklepala a téměř nebyla schopná se bránit. Naštěstí mě bránil přítel (ano já vím měla bych se bránit sama ale v tu chvíli to opravdu nešlo). Ten víkend jsem měla odjet na brigádu a tak jsem si v sobotu dojela pro věci s tím, že pokud bude mamka ochotná si promluvit vyřešíme to. Místo toho na mě začala s tetou ječet a následně (když jsem odešla s batohem) mi přišla smska že zž nemám rodinu ať se už nevracím. Až další den jsem zjistila, že nebyla od mámy ale od sestřenky, která to vše zavinila (nenávidí mého přítele, přitom nás sama seznámila a říká mámě jaký je to hajzl).
Teď jsem se domluvila s otcem že můžu být u něj ale má to háček. Já k němu nechci. Já vím, že to asi jinak nepůjde (máma se neuklidní a nenechá si to vysvětlit) a jinam jít nemůžu. Ale každá buňka mého těla se vzpírá a říká že tam chodit nemám. Prostě tam nechci ale co jiného mám dělat?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Chybí tu podstatná informace - kolik je ti let, studuješ, nebo si na sebe vyděláváš, kolik let je příteli a vůbec víc informací o jeho rodině. Předpokládám, že tvoji rodiče jsou rozvedení, ale neuvádíš žádný konkrétní důvod, proč nechceš jít k otci. Pokud nejsi plnoletá a jsi na rodiče odkázána výživou nebude ti nic jiného, než sklapnout a podřídit se. Rodiče to s tebou určitě nemyslí zle, jen mají víc životních a asi ne jen dobrých, zkušeností. Na buňky se vykašli, vezmi rozum do hrsti...



+2 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

OMG....Devce nepises kolik mas let.. to je tez dost podstatne :D ...Tak koukej ono to nebude tak zly neboj ...bez zatim k tatovi.. kdyz nemas jinou moznost a mamcu nech uklidnit ...Hele Ty nemas telefon ?..Koukam ze jsi na Pc a pises zde ...ale pokud nejsi doma ..tak na maminu seres a nejsi s ni v kontaktu ...
Koukej mela by jsis uvedomit jednu vec ...pritel jako takovy je ti sice clovek blizky ..ale zde nic neni jiste ...za pat let se na tebe muze vykaslat hled si predevsim rodiny ta ti zustane ..na sestrenku ser ...ta je mimo tebe nechej to par dni uklidnit a pak napis nebo zavolej mamine ....
Vis my ti zde nemuzem nic moc poradit nevime jake mate vztahy doma ...a nevime co jsi zac ...zda neni info o situaci jaksi zkreslene ...to si musis predevsim vyridit ty sama ...
PS; Hlavne do toho netahej Pritele !!!! pokud bydli s rodici a ty jses jeste svist ..:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
+2 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

je to těžký,koho chleba jíš,toho píseň zpívej...m

0 bodů
Marakuja06 Host (2 bodů)

Je mi 19 příteli 28. Zbývá mi rok do maturity. Bydlí s rodiči sestrou a babičkou v baráku. On má sezonní práci od března do listopadu a staví si v podstatě byt v jedné z částí jejich domu...naši se rozvedli protože to nefungovalo máma udělala dluhy táta na nás pořád jen křičel a přivedl si jistou paní která pak začala mluvit do všeho. A moje máma (hloupost od ní) se proti tomu nebránila. Já vím, že to nemyslí zle a chápu proč většinu toho co se stalo udělali jen mám prostě pocit, že tím, že se vrátím k tátovi se vrátím do té samé klece z které jsem odešla s mámou.

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Takže na rodičích závislá jsi a pokud tě nehodlá živit přítel, budeš se muset podřídit. Podle tvého popisu maminka taky nebude moc moudrá žena, když si nadělá dluhy a nebrání se proti tatínkovo nevhodným řešením. Vypadá to, že u mámy rozhoduje teta a sestřenice, u táty zas nová partnerka. K tátovi nechceš, tak se budeš muset domluvit s mámou ( + tetou + sestřenicí... ) a ten rok to vydržet. Už ale pomalu začni přemýšlet, jak svůj život vyřešíš po maturitě. Vezmi si papír a tužku, načrtni všechny možnosti a pak přidávej plusy a mínusy a ono se to ukáže samo. Dělala jsem to taky tak.

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

ste dospelá, študujete.

s otcom sa dohodnite, nech alimenty posiela vám, všetko písomne, prípadne dohodou u notára.

matke napíšte, nech všetky peniaze plynúce so spoločného trvalého pobytu posiela vám (detské prídavky a pod.).

urýchlene podajte návrh na súd na určenie alimentov od matky (včera bolo pozde).

nájdite si ubytovňu, prenájom.

choďte na odbor sociálnych vecí a požiadajte o príspevok na bývanie, štúdium, proste, na čo môžete (poradí vám akýkoľvek odbor sociálnych vecí) - a doložíte, že všetko v štádiu jednania, to znamená, že ten návrh na určenie alimentov od matky bol už podaný (razítko z podateľne), alimenty otec posiela vám, potvrdenie o štúdiu (proste od všetkého mať papier, žiadne dohody ústne).

ak sa chcete osamostatniť, v žiadnom prípade sa nenasťahujte k priateľovi! (ten totiž už za 14 dní nemusí byť vo vašom život tým najdôležitejším)

uvedomte si, že sa jedná o nevratný krok.
ak sa aj s mamou pomeríte,, už tam vždy po týchto právnych krokoch budete iba na návšteve.

na jednej strane je to ale dobre - veď ste už dospelá, aspoň podľa zákona.

záverom jedno doporučenie:
postarajte sa, aby ste neotehotnela, zažína prvá fáza samostatného života, tak nech to stojí za to.

držím palečky,
(smoking)

image


Související témata

0 bodů
6 odpovědí 384 zobrazení
22.6.2014 v kategorii Diskuze lenoska
0 bodů
1 reakce 319 zobrazení
10.9.2014 v kategorii Společnost elfka Host (1 bodů)
0 bodů
1 reakce 362 zobrazení
+3 bodů
5 odpovědí 417 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 306 zobrazení
+3 bodů
10 odpovědí 629 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 398 zobrazení
+1 bodů
12 odpovědí 479 zobrazení
0 bodů
1 reakce 245 zobrazení
27.10.2016 v kategorii Příběhy ze života S.
...