0 bodů
353 zobrazení
v kategorii Ostatní

jsem ve vietnamu..je mi 15 let..jsem tu a tetou která neumi moc česky a se 2 detmi (infanty ) nechci tu být..kdybych letel dřív ale to by teta asi nemohla letet zpet s detmi na kline co? Chci domu..poradte prosim.. :( je nějaká možnost?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+4 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Sice nevim proc bych ti to mel vysvetlovat ale pokusim se ...
Od narozeni jsem mel spatne oko ..(nebudu to rozepisovat jstejne by jsi to nepochopil) v 7 letech rodicum doktori doporucili leceni ..atak jsem zacal chodit na leceni po dvou mesich ..byl jsem tam dohromady 4x v prubehu mladych let ..Leceni spocivalo v tom ze jsem stravil cele 2 mesice v nemocnici ..denni program byl . Rano vstat ustlat si postel ..jit se umyt ..nastup ma snidani ..nastup do ucebny behem vyucovani si nas postupne rozebrali doktori a provadeli cviceni oci ..(to take nebudu rozepisovat :D ) pak obed z5 do ucebny a konec vyucovani ..pak jsme se vsichni sesli v "klubovne" a hrali si no hrali.. kreslili a podobne blbustky) vecere a vecerka tak to slo den co den ..podobu dvou ..mesicu byl jsem o dost mladsi nez jsi ty..
Pokud to pocasi dovolilo sli jsme na zahradu ..pri takovem mnozstvi deti se nedalo chodit nikam jinam a navic byl zakaz opoustet areal ...nebot ty co na nas dohlizely byly obycejne zdravotni sestry ..takze svoboda 0%..kdyz jsi nekam sel treba i na WC musel jsi se dovolit ...
V te dobe neexistovaly mobilni telefony navstevy ..byly povolene jen zridka a to kvuli tomu ...ze tam byly male deti z cele republiky a ne vsechny rodice mely cas a finance se sjizdet ze vsech koutu zeme ...Tak se to nedoporucovalo prave z duvodu.. aby se jine deti necitili spatne ..ze tam maji deti z okoli rodice na navsteve kazdy tyden ...navic se tak vyhnuli opetovnemu odlouceni ...od rodiny ..
Ty nam tady places ..jak je svet nespravedlivej a jak neumis jazyk ...Ja osobne ziji uz dlouha leta v Irsku ...rodice a kamarady vidavam jednou do roka ...no nekdy jednou za 2 ...
Jazyk jsem neumel !!! Teda jak se to vezme dokazal jsem si tak max.. rozmnenit penize a zeptat se na cestu ...navic.. Ang Jazyk v Irsku ma jiny dialekt nez jakej jsem se ucil ve slole takze jim porozumet co kdo chce ..bylo asi tak obtizne jako se ho ucit odznova ...To ty mas alespon tu vyhodu ze nemusis behat po uradech a hledat si praci ...Vzdy se da domluvit rukama nohama ...kdyz vsechno selze.. Ze ti chybi kamaradi ?..mama ?..atd ...To vubec neni o veku me chybi take ...
Jenze jak jsem psal ty jses rozmazlenej fracek a jsi jen TY a zase TY ..na potreby a moznosti jinejch se nedivas ...divas se jen na sebe myslis si ..ze se vsechno toci kolem tebe a kazdy se ti musi prispusobit ...takhle to ale v zivote nefunguje ..az pochopis ze ti druzi maji prednost pred tebou samotnym a ze tady nejsi sam ...budes mit lepsi zivot ..nemluve o tech kterym ted delas svou sebestrednosti jen problemy ....
Pak ze te vubec nechapu ...:D ..No to je teda vazne dobre ...:D

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Rozmlazlenej nejsem..jsem z chudy rodiny..rodice jsou rozvedeny a ja ziju s mamou ...ale za to tata je bohac.. Tak si usmyslel ze me posle na dovolenou s jeho manzelkou...a proste znate to..nemame se radi atd.. Jasne ze to vydrzim bez mamy atd.. A vazne si nemyslim ze se vse bude tocit kolem me..sorry za chyby a za to ze pisu bez hacku :D pisu na telefonu..



+1 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

No ty to take nemas s tou cestinou uplne mega dobre.. jsem na tom podobne avsak neni mi 15.let ...:D (think) hele tohle je zbytecne ...tak to tam nejak doklepej ...prece jenom cestovat v 15. letech se da... ale teta tam ma mrnata tak bud tak hodny ..a nepridelavej ji starosti ..jeste ty (headbang)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢

Pisu to na telefonu tak promin za chyby..ale ty to asi nechápeš.. neumim Vietnamsky :/ proste je to tu hrozny..

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
Upraveno ellcupakabra

Ale jo chapu ...jses rozmazlenej 15 letej fracek ..kterej si mysli ..ze vsichni budou skakat.. tak jak on piska ze teta pobezi na letadlo ..protoze se ti tam vubec nelibi tata bude prehazovat letenky ..proboha je ti 15 let vzpamatuj se ...bez se prosimte bodnout ..tim ze tu samou otazku napises znova tim si moc nepomuzes ..
(punch) tohodle smajlika jsem jeste nemusel pouzit ...ale vse je jednou poprve ..:@

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
+1 bodů
Mc Merkurion Registrovaný (409 bodů)

nechtěl jsem odpovídat,ale nedá mi to,seš rozmazlenej fracek,v 15 bys měl mít rozum a pochopit,že všechno není hned a člověk musí v životě přetrpět i horší věci,chybí mi máma,nemám kamarády,nemůžu mluvit > co to meleš,mluvit můžeš,že ti nikdo nerozumí je věc druhá,za dva měsíce se můžeš něco naučit,víš co bych já za to dal v tvejch letech moct takhle cestovat?
a mimochodem,myslím si,že ellcupakabra moc dobře chápe tvoji situaci...

0 bodů

Rozmazlenej fracek opravdu nejsem a nemusíš mi tak říkat..si myslíš že si starší že si jako nějakej borec...moc nechápeš moji situaci..chybí mi máma,kamarádi atd.. ceý 2 měsíce nemluvit..

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Tak.. ted jsi mi to nandal hochu zlata ...cituji >>> chybí mi máma,kamarádi achjo ...moc nechapu tvou situaci ...:D ...to by jses sakra divil .. (facepalm)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
mowla Domácí (2.9k bodů)

Tyyy brďo - namísto, abys byl rád, že máš šanci poznávat ´daleké kraje´, skuhráš, že neumíš vietnamsky?? Tak se domlouvej jinak, ne? - neumíš žádný ´použitelný´ jazyk? - tak třeba rukama nohama...
Chybí ti "máma,kamarádi" - tak bez mámy už bys v 15 mohl nějakou dobu vydržet a skamarádit se snad můžeš kdekoli, ne?


Nechápu...

0 bodů

Ted si myslite ze jsem nejakej fracek kterymu se tu nelibi a chce domu ale tak to opravdu neni :) jsme uz 2 tydny na stejnym miste.. a proste tu nemam co delat :) jsme u rodiny :) jsem rad ze tu jsem ale mesic by stacil..

Madla Registrovaný (36 bodů)

Zkus to tam nějak vydržet. Většina z nás se do Vietnamu nikdy nepodívá. Tak za nás za všechny, co se tam nedostaneme, to tam překonej. Dá se tam třeba někam cestovat? Nobo dá se tam jít někam pěšky? Výlety? Koupání? Nebo s příbuznými zkus třeba vařit nebo dělat to co oni, ať zjistíš jak se tam žije. Odloučení od mamky a kamarádů je těžké, jsi na ně zvyklý, napiš jim dopis! Nebo si piš deník o tom, co jsi tam viděl, co jsi dělal. A pak jim to tady doma přečteš a povyprávíte o tom.
S tím letadlem to asi moc nepůjde.

0 bodů

Kde jsem napsal že nemůžu mluvit? Napsal sem celý 2 měsíce nemluvit... Madla - :)) Děkujuu :) prej rozmazlenej.. poslal bych vás sem ..byl bych zvedavej co tu deláte vy chytráci 2 měsíce :) a když už narážíte na věk ,tak kolik je vám? -.-



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 573 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 294 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 991 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 206 zobrazení
0 bodů
1 reakce 325 zobrazení
0 bodů
1 reakce 198 zobrazení
0 bodů
1 reakce 401 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 303 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 182 zobrazení
17.5.2014 v kategorii Ostatní Kluzák Pepa
0 bodů
1 reakce 549 zobrazení
...