0 bodů
1.0k zobrazení
v kategorii Společnost

Ve škole mě každý šikanoval a za všechno trestal. Doma jsem byl pořád sám (rodiče podnikají od rána do noci) a kamarády nemám. Myslíte si že jsem na hlavu když jsem si vymyslel imaginární kamarády a povídám si s nima? Ty mě nikdy neublíží ani nezmlátí a je mi s nima nejlíp. Je to hodně divné co? Není to tak že bych je viděl, nebo že by mě říkali skoč z mostu a tak. Prostě si jenom hraju že jsou. A je mě s nima fajn. Jsem divnej?

Mam to stejně a je mi 15... nejsem moc společenská a nikdo se se mnou nebaví. Prišla jsem si sama, tak jsem si vytvořila imaginární svět, ve kterém mám super kamarádku, kluka i spoustu jiných kámošů. Denně si s nima volám a venčím s nima psa. Poslední dobou už je i dokážu vidět kolem sebe a i citím, když mi můj kluk podá ruku. Vim, že jsem docela mimo...

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+1 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Není to divné, pokud si v pubertě. Pokud si už dospělý, tak to divné je a je dobré vyhledat lékaře.

Je to vlastně útěk od reality a ten je možný pouze u dětí a puberťáků, dospělý člověk musí umět realitě čelit.



+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Mluvíš v minulém čase. "Ve škole mne každý šikanoval". Kolik Ti je let? Chodíš ještě do školy, nebo to myslíš tak, že od té doby, co máš ty imaginární kamarády Tě nikdo nešikanuje.To by bylo na pováženou. A žádný opravdový kamarád, zvláště ne ten imaginární, tedy ten, kterého jsi sám stvořil k tomu, aby Ti bylo lépe, by Tě samozřejmě nenaváděl ke skoku z mostu. Nevím, jak Tě toto přirovnání mohlo napadnout.
Odpovím Ti asi takto, určitě si to přebereš. Pokud je pravda to, co píšeš, máš určitě nějaký psychologický problém. Pokud to pravda není, jsi fakt divný. Vyber si.

zzzzz Registrovaný (420 bodů)

U dětí které jsou šikanované, je naprosto běžné, že se vrstevníkům začnou vyhýbat a proto že nikdo nedokáže být 24 hodin denně sám, vytvoří si imaginární kamarády. Potřebuje čas se s tím vyrovnat, to nejde ze dne na den. Neuškodila by mu návštěva psychologa, ale ****** není!!! Je to běžná reakce na šikanu!!!

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Musíš si uvědomit, že takto nemůžeš žít celý život. Dětství je přípravou na svůj vlasní život. Se svou rodinou, s dětmi a partnerem. Aby tohle všechno mohlo existovat, musíš rodině zajistit živobytí, střechu nad hlavou atd atd. Jestliže se se svými přáteli schováš v ústraní, nenaučíš se komunikovat s lidmi, vycházet s nimi, pracovat v kolektivu, vlastně normálně žít nebudeš umět. Musíš mezi lidi, říká se tomu socializace. Když tohle neuděláš, budeme v poradnách číst, jak si nemůžeš najít dívku, nemůžeš najít práci, jak tě nemá nikdo rád a jak ti všichni ubližují. Musíš se naučit žít s lidmi a mezi lidmi, musíš se naučit bránit se a vycházet s nimi. :o Anebo se poohlédni, jsi-li věřící, po klášteře. Nic jiného ti nezbude, když nezačneš žít normálně.

0 bodů

divné to není, ale jsi vážně nemocný
vyhledej odbornou pomoc

,,Vážně nemocný"? Jenom kvůli tomu že má imaginární kamarády? Takhle se vážné nemoci obvykle neprojevují.
0 bodů

Děkuji vám za názory, je mi 14

zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Tak to je v pohodě, z toho vyrosteš uvidíš. Opravdu to nic není. V tvém věku a ještě tak do 18 až 19 let věku člověka se útěk od reality dá tolerovat.

Problém by byl, kdyby si je viděl a naváděli tě. To by se mohlo jednat o schizofrenii.

0 bodů

Já ho mám taky, a ke to super. Vzdycky si pustim pisnicky na plny perda aby me nikdo neslysel, ze si s ním povidam. Tim si taky ziju svym tajnym zivotem. Hlavne se neboj ze jsi divny nebo jiny. Nemusi to ani byt z tveho trauma. Ja jsme v eskole docela dost popuarni, Rodina se zda v pohode a kamarady (ty pravy) mam. Jen az prilis velkou fantazii. Moji i. Kamaradi jsou vetsinou z jinyho sveta - z asgardu .. Proste si zij svym zivotem a ignoruj ten ktery ti neprinasi radost. A jestli fakt chces pokecat tak napis na gmail. Rada nachazim nove pratele :3
bara77.machova@gmail.com



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 285 zobrazení
0 bodů
1 reakce 216 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 904 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 275 zobrazení
20.12.2014 v kategorii Společnost
0 bodů
11 odpovědí 297 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 285 zobrazení
...