+2 bodů
358 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Každej kuchař v televizi říká masox ne. Jak ale udělat dobrej vývar? To trvá několik hodin ne? Máte nějaký svůj recept?

You can find Designer Handbag sites where to buy women designer handbags online, including vintage swiss watches. Discount purses mostly comes from discount designerReplicas Rolex and the discount satchels include the whole range of leather purses - hobos, satchels, totes, and other. There are also large variety of various men'sRolex Replicas , such as men's messengers, leather messenger bags, totes for men, laptop cases and other. Thought this market segment is less saturated than the one for women's accessories.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Trvá to několik hodin - vývar je škoda ´šidit´...
Do hrnce dáš oprané maso a kosti, rychle přivedeš k varu, necháš několik minut vařit klokotem a sbíráš pěnu (sraženou krev).
Jakmile už se další pěna neobjevuje, osolíš, přidáš koření (bobkový list, nové koření - dle chuti) a pomalu ´táhneš´ (´vaříš´ při teplotě těsně pod bodem varu), dokud maso není měkké.
Podle masa (obvykle dělám hovězí - kližku s kostí) to trvá tak 4 - 8 hodin.
;-)



+2 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Vařím hovězí vývar poměrně často. Do tlakového hrnce dám hovězí přední maso s kostí (ale i bez kosti), kořenovou zeleninu, kuličky černého pepře a 1 kuličku nového koření (více ne!). Přidám kousek libečku, osolím a hrnec uzavřu. Zahřívám pomalu na nejmenším hořáku do bodu varu. Jakmile začne hrnec syčet, tak vařím asi 60 minut. Vývar mám za 90 minut uvařený. Masité kosti tak vařím asi 2 hodiny. V tlakovém hrnci není nutné sbírat pěnu, usadí se na stěnách hrnce.

Cena masa na polévku není zrovna nízká. Tučné maso u nás nikdo nejí, tak ho pomelu a přidávám před dokončením polévky.

+2 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Slovo vývar pochází právě od toho, že se maso a kosti musí důkladně provařit. Pravý "vývar" má probíhat tak, že se kosti, maso a koření, mají nechat dlouhodobě (tři až čtyři hodiny) jen probublávat, aby se jejich chuť vyloučia do té vody. Já sama se přiznám, že z časového vytížení také používám tlakový hrnec, ale není to ono. Není to ten "pravý" vývar a nemá stejnou chuť. Také je velice důležité to, jaké kosti použijete. Takže recept je jednoduchý, dlouhodobé a pomalé vaření kostí a masa. Když to uděláte správně, tak když to vystydne, tak máte v hrnci rosol, který můžete i zmrazit, a pak používat po částech. Ale je to fakt kulinářské umění.

0 bodů

Děkuji Vám.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 164 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 969 zobrazení
0 bodů
1 reakce 332 zobrazení
27.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Alfons
0 bodů
2 odpovědí 313 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 213 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Ládík
0 bodů
5 odpovědí 273 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 499 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 510 zobrazení
0 bodů
1 reakce 260 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 343 zobrazení
...