0 bodů
300 zobrazení
v kategorii Škola, příklady Rafael Host (13 bodů)
Upraveno Rafael

Je mi 20 a mám problém vyjít jakoukoli VŠ, ne-li podat přihlášku.Na gymnázium jsem šel se 3 dvojkami (byl jsem docela šprt).Začal jsem totiž uvažovat na kterou VŠ vůbec stojí podávat přihlášku.Kdybych už od mala znal reálnou situaci , tak bych býval šel na kuchaře do Německa za plat českého primáře.Jsem zklamaný a nechápu co se to se mnou děje.Dřív jsem aspon trochu riskoval, ted už vůbec.
Nechápu jak se lidem stává, že najednou nejsou schopni ničeho a lidem, co byli neschopní jsou najednou schopnými.Vrtá mi to všechno hlavou a v tom bude nejspíš problém. Matka by mně měla za génia(myslí si ,že se ze mně stalo **** ale já nejsem schopný vyjít ať už medicínu nebo učitele bez toho, aniž bych si toho vážil), kdybych dělal za 40 měsíčně poskoka s přesčasy v nemocnici, ale pro mně je to málo.Nevážil bych si toho studovat na MuDra, proto by mně i vyrazili z tohoto důvodu.Celý život jsem chtěl víc.Jak se zbavit arogance a frustrace?
Nějaký názor od lidí, co zažili strmý pád nebo růst.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

6 reakce

+3 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Kdybys musel za vzdělání platit, tak by jsi si ho asi víc vážil a školu lépe a zodpovědněji vybíral.
Vzdělání dostupné a přístupné komukoliv má prostě i své nevýhody, protože jednak
je dnes téměř každý mladý člověk vysokoškolsky vzdělán, což poněkud devalvuje toto vzdělání a komplikuje uplatnění na trhu práce a jednak je nedostatek mladých lidí vyučených v řemeslech, službách a dělnických profesích.
Kdyby se muselo alespoň za státní VŠ vzdělání platit (a byla možnost pro sociálně slabší, ale nadané studenty výhodná půjčka na vzdělání), nehlásil by se na VŠ kdekdo, VŠ učitelé by byli lépe ohodnoceni a byl by předpoklad lepšího finančního ohodnocení
při nástupu
do zaměstnání u takto vzdělaných lidí.
Navíc lepší finanční ohodnocení vysokoškolského vzdělání bez praxe je také dosti problematické.
a jak se zbavit arogance a frustrace, to ti asi nikdo neporadí, protože ten, kdo už v životě něco prožil nebo se musel něčeho vzdát nebo ne ke všemu přišel snadno, tomu jistá pokora v životě nechybí a váží si toho, čeho dosáhnul.



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Proč strmý pád a růst?! Proč ne někoho, kdo spokojeně žije svůj život bez kotrmelců a pankejtů, na kterých nechá kus huby a kus duše. Někoho, kdo je šťastný a dokáže udělat šťasnými i blízké a milované lidi?! Proč hned tobogán s horskou dráhou, bez záchranné sítě?!

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Tvá otázka je dost nejasná ? Co vlastně chceš ? Takto, bez znalosti dalších okolností ti nikdo neporadí. Možná by bylo vhodné navštívit psychologa

0 bodů
Rafael Host (13 bodů)

navíc matka mně začala cpát na vysokou typu (matfyz, vut, čvut) akorát na školu pro ní prý nejlehčí školy bez prestiže, kterou nemám šanci vyjít(školy založené na přemýšlení a vytváření něčeho), narozdíl od školy typu učitel nebo doktor(založené na biflování básníček), která je pro mně vhodná.Byl jsem rok na VUT a myslí si, že když nebudu schopný vyjít i lehčí školu tohoto typu, tak že už vůbec nebudu schopný vyjít medicínu,která je školou jiného typu, což ona vůbec nechápe.

0 bodů
elis Registrovaný (157 bodů)

Studovat,studovat a studovat.Byl jsi šprt?Nevím,nevím.Mně a mě by chtělo repete.

0 bodů
Rafael Host (13 bodů)

No jo, čeština už po gymplu padla (mm).
No jo,kdyby na vš mohli jit jen z gymplu,jako tomu bylo dříve,jinak bych si toho vážil.To většinou ti co jdou na práva nebo mudry z hotelových, obchodních a zdravotních středních škol si toho váží, že stát jim to toleruje.
A o soukromých školách se raději bavit nebudeme.
Já nikdy neměl nic zadara,jenom mně mrzí, že jsou na tom líp i někteří lidé,kteří na všechno do 15-20 let kašlali,zatímco já na nic nekašlal od 5 let a ted nedokážu nic,kvůli té frustraci.
Známí medik mně řek,že bych měl zajít k nim do fakultní nemocnice,podívat se na nemocné lidi,na vozíčkách atd... abych přestal fňukat.Dříve jsem nikdy nefňukal, akorát poslední dobou( tak 2 3 roky)



Související témata

+3 bodů
1 reakce 129 zobrazení
+1 bodů
0 odpovědí 105 zobrazení
28.6.2015 v kategorii Škola, příklady Jiří Švejda
0 bodů
1 reakce 314 zobrazení
0 bodů
1 reakce 116 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 696 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 517 zobrazení
0 bodů
1 reakce 243 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 131 zobrazení
...