0 bodů
296 zobrazení
v kategorii Kutilství, návody

Dá se to nějak odstranit? Když chci třeba míchat salát a ono je to cítit po vaření tak se mi to moc nelíbí.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+3 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Velmi důležité je dřevěné nádobí nenechávat v pokrmu ´vyvařit´ (tedy zamíchat-vyndat) a co nejdříve po dovaření je umýt - horkou vodou, saponátem jen tehdy, když jsou mastné.
Ale nejpodstatnější - novou vařečku (apod.) napustím jedlým olejem (stačí běžný, který používáš pro vaření) a pokud ´provozem´ dojde k odmaštění, napuštění opakuju. Tím se dřevo stane nenasákavým (přitom nepoužiju nic jiného, než co běžně k vaření-jídlu používám) a pachy a příchutě tak nemají šanci se míchadlem přenést do dalšího pokrmu.
Stejnětak ošetřuju i např. prkénka - takže nehrozí, že by mi v prkénku hnila krev nasáklá z krájení masa nebo kvasila ovocná nebo zeleninová šťáva...
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Schválně jsem šla očichat všechny vařečky a nic. Nové rozhodně nejsou, většinu mám ještě po babičce :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Mám taky ´stařenky´ - a taky nepáchnou (a že se už něco namíchaly)...
:o



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

S tím nic, kromě pečlivého mytí a vysušení nic neuděláte. Možná, že když je necháte, třeba ve džbánu, na kredenci a nezavřete je do šplíku, vysmrádnou. Celé generace kuchařinek na nic nepřišla, nedokázala to vyřešit. Jedině snad vařečky z umělé hmoty, ale já osobně je nemám ráda.

+1 bodů

Zkus je dát do octové vody a u nás se vařečky používají tak, že po zamíchání se nenechávají v hrnci(kastrolu), ale dají na okraj.



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 219 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 330 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 134 zobrazení
19.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Olina Lopat.
0 bodů
4 odpovědí 515 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 141 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 164 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 455 zobrazení
...