0 bodů
354 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása mama Pokročilý (1.2k bodů)

Trápí mně přes 10 let tinitus. Stále mi hučí v uchu, jako v papiňáku. Poslední dobou se mi přidávají v hlavě lokální bolesti a tlaky. Klid mám jen když usnu.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
označeno jako nejlepší reakce mama
 
Nejlepší reakce

tinitus sám o sebe nie je nemoc, ale príznak, preto je dôležité liečiť príčinu hučania - od vysokého krvného tlaku, mazovej zátky, krčnej chrbtice (krční páteře), poranenie ucha, ateroskleróza, stres, Menierova choroba, poškodenie sluchu nadmerným užívaním ototoxických liekov: analgetiká (aspirín, nesteroidné antireumatiká), antibiotiká (aminoglykozidy, chloramfenikol, erytromycín, tetracyklín), chemoterapeutiká a antivirotiká (bleomycín, interferón, cisplatina, metotrexát), diuretiká (furosemid), a iné (chlorochín, chinín), psychedelické látky, hyperlipidémia, deficit vitamínu B12, depresie, úzkosti ...

pred tým je dobré vyšetrením zistiť, či sa jedná o subjektívny (nemerateľný) alebo objektívny (merateľný) tinitus (menej bežný).

pre symptomatickú úľavu sa podávajú látky zlepšujúce prekrvenie (vazodilatačný lieky, gingko biloba), vitamíny a sedatíva.
niekedy sa šelesty potláčajú vonkajším generátorom šumu (tinnitus Masker), ktorý vysiela špeciálne vyladené zvuky majúce prekryť alebo vymazať rušivo vnímaný zvuk, možno ho nosiť ako sluchadlo.

toľko o probléme.
ako vidno, nejedná sa o ľahkú ani diagnostiku, ani aspoň symptomatickú liečbu.
preto je dôležité pri návšteve lekára nenechať sa odbyť a trvať na objasnení príčiny (i keď ju možno poznáte) a možnostiach odstránenia príznakov (samotného hučania).

niekedy pomáha i psychogénny tréning vedomého ignorovania (TRT terapia) pod vedením odborníka (psychiatra).

(smoking)


kľúčové slová:

skutočne nekorešpondujú s problémom:

zadejte popis obrázku zde

image
mama Pokročilý (1.2k bodů)

arygnoc, tak konečně vidím, na co se ptal barbakan. Mně to totiž nedalo jinou nabídku, než ještě více rozporuplná slova. Já vůbec nevěděla, že to dává někdo do souvislosti s otázkou.

Jinak díky za odpověď. U ušního jsem byla a navíc mi zjistil i nedoslýchavost na to ucho. Ty léky, co mi nabízel, měly účinky, jako u roztroušené sklérozy, ty jsem odmítla. Od tlaku to nemám, zbývá se domnívat jen na krční páteř, ale tu mi nikdo nevymění, tak se můžu jen dohadovat.
Léky neužívám žádné a vitamínů jsem vyzkoušela také několik, hlavně B a E.
Třeba se stane zázrak a někdo mi řekne, co mu od toho hučení pomohlo. Ignorovat se to nedá.



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Barbakan, hnidopišství je když: Někdo šťourá do, s odpuštěním prdu. Do něčeho, co nic nezmění, nic se nestane, nic neřeší. (giggle) Ale všimnul jste si, jak laskavé šťouchnutí to ode mne bylo? (inlove)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já se picnu! Už zase jsem napsala odpověď místo reakce. Omlouvám se, omlouvám se, omlouvám se.

0 bodů

S tímto jsem se nesetkal, ale chtěl bych reagovat na Tvá klíčová slova! Co má společného hodnocení a systém s tinitusem?

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Nerozumím na co se ptáš?

Přečti si ještě jednou svůj dotaz, klíčová slova a moji reakci!

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Barbakan, mám zdravotní problém, ptám se, jak s tím žijí ti, co jej mají také. Někdo mi třeba poradí nějakou úlevu. Ale chápu, že to nechápeš.

Přeji ti brzké vyléčení, i když to není jednoduché. Na netu jsem si o tom něco přečetl a i ty máš možnost.

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Barbakane děkuji za přání. Za těch 10 let jsem si toho také spoustu přečetla a zatím nic, proto se ptám stále dokola, věřím a doufám, že se možná nějaká rada a spása objeví. Je to velmi otěžující.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Barbakane, protivo, nebuďte protiva a hnidopich. (devil)

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Inko, díky.....(f)

No teda inko, jaký já jsem hnidopich. Protivný možná, ale toto ? Jen jsem se slušně zeptal, proč v klíčových slovech není napsáno třeba: Tinitus,bolesti atd? Když někdo klikne na hodnocení, tak to odkáže na něco, co nemá společného s dotazem! A tomu ty říkáš hnidopišství? 8-|

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Barbakan, říká se, sytý hladovému nevěří a zdravý nemocnému také ne. Těžko pochopíte tinitus, když jste ho nezažil, on totiž nebolí, ale moc, moc to hučení obtěžuje. Člověk neví více, jak 10 let, co je ticho. Inka mně zřejmě chápe, proto její slova. Jinak vše dobrý, ano?

Ano, jinak vše dobrý. (clap)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 186 zobrazení
20.7.2014 v kategorii Ostatní Troll
0 bodů
3 odpovědí 191 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 153 zobrazení
0 bodů
1 reakce 432 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 645 zobrazení
3.11.2014 v kategorii Zvířata Lewis Registrovaný (129 bodů)
0 bodů
4 odpovědí 626 zobrazení
0 bodů
1 reakce 314 zobrazení
...