0 bodů
916 zobrazení
v kategorii Ostatní

Jak udělat ze dvou fotek jednu ? Nemyslím tím že se vyfotím ve městě a nakolážuji se na pláž ale že dvě fotky překryji, třeba Brada Pitta a Leonarda DiCapria a vznikne z nich mutant někdo mezi nimi. Děkuji za rady a odpovědi.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů

říká se tomu morph nebo morphing a je na to řada free i placených grafických programů



0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Vyzkoušela jsem to v programu PhotoFiltre a jde to. Otevřít si oba obrázky, okna umístit vedle sebe ( nad sebe ) a srovnat do stejné velikosti. Pak na jeden z nich klik pravým tlačítkem => kopírovat, na druhý => vložit. V té chvíli se plně překrývají, spodní není vidět. Pak na ten obrázek znovu klik pravým => možnosti vložení, zvolit 'průhlednost' a nastavit 50%. V té chvíli jsou vidět oba obrázky a horním lze posouvat. Po vycentrování potvrdit ENTER. Není to dokonalé a nejtěžší asi je upravit obrázky do stejné velikosti :)

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Nejlepší jsou na to grafické editory, které umí pracovat s vrstvami (např. GIMP) - každou fotku dáš do jiné vrstvy a s jejich ´napojením´ si pak můžeš různě vyhrát.
Důležité pro málo pozorovatelnou montáž je, aby obě fotky měly podobné světelné podmínky (např. osvětlení ze stejné strany apod.).
Není to až tak složité, ale pro dobré výsledky potřebuješ ´cvik´ - už při výběru fotek, pak i při ´skládání´ - takže si nějaký program vyber - a zkoušej.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

V každém případě je to o cviku, ale já nějak GIMPu nemůžu přijít na chuť a zatím jsem všechno potřebné zvládala ve PhotoFiltre. Ty vrstvy se dají obejít postupným vkládáním, ale je pravda, že se do nich nelze zpětně vracet. Budu se muset zas na GIMP podívat :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Právě - ve vrstvách můžeš i opakovaně upravovat obě strany ´spoje´ - až do závěrečného sloučení o .jpg. Navíc si můžeš uložit i ´mezivýsledek´ bez sloučení - a kdykoli se k tomu vrátit.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já vím, dokonce jsem na GIMP absolvovala i kurz :)



Související témata

+1 bodů
1 reakce 166 zobrazení
28.6.2015 v kategorii Mobily denda
0 bodů
4 odpovědí 214 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 172 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 422 zobrazení
8.4.2014 v kategorii Dům a byt Aneška
+1 bodů
2 odpovědí 484 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 2.3k zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 1.3k zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 4.7k zobrazení
+2 bodů
1 reakce 171 zobrazení
...